Het mix senioren team dat zich heeft geplaatst voor het EK Teamgym. De Amstelveense Kirsten Broeze is de eerste dame van rechts.
Het mix senioren team dat zich heeft geplaatst voor het EK Teamgym. De Amstelveense Kirsten Broeze is de eerste dame van rechts. Joran Kuiper

Kirsten Broeze plaatst zich met haar team voor het Europees Kampioenschap Teamgym

2 april 2018 om 12:10 Sport/sport Deel je nieuws

De 25-jarige Kirsten Broeze uit Amstelveen heeft zich afgelopen zaterdag 31 maart met haar team geplaatst voor het Europees Kampioenschap Teamgym. Teamgym is een discipline binnen het turnen die in Nederland bekend is als Groepsspringen. Nederland doet sinds 2014 mee aan het tweejaarlijkse EK dat dit jaar in oktober plaatsvindt in Lissabon. Kirsten heeft samen met haar mix team, een team met zowel dames als heren, op het testmoment afgelopen zaterdag in Nijverdal een score weten te halen die hoog genoeg was voor plaatsing.

Bij een Teamgym wedstrijd laten de deelnemers hun kunsten zien op drie onderdelen: mini-trampoline, airtrack en een groepsdans met turnelementen op de vloer. De sport is voornamelijk in de Scandinavische landen erg populair, maar is ook in Nederland in opkomst. Steeds meer turnverenigingen bieden een springgroep aan, zoals ook het Amstelveense FIT ’84 waar Kirsten begonnen is met groepsspringen.

De komende periode zal er hard worden getraind om het niveau nog hoger te krijgen maar zal het team ook op zoek moeten naar sponsoren. Omdat Teamgym geen Olympische sport is wordt er vanuit de KNGU geen financiering gegeven. Wilt u meer weten over het EK Teamgym of een donatie doen om Kirsten op weg te helpen naar het EK? Kijk dan op https://www.doneeractie.nl/actie/27693

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie