De aankondiging van de harde lockdown leidde op diverse plekken tot drukte in 'niet essentiële' winkels.
De aankondiging van de harde lockdown leidde op diverse plekken tot drukte in 'niet essentiële' winkels. Ton Dijkstra

Drukte bij winkels vanwege aankondiging harde lockdown

14 december 2020 om 16:53 Overig

AMSTELVEEN Het uitgelekte nieuws dat het kabinet met ingang van vanavond 24.00 uur een harde lockdown wil invoeren heeft ook in Amstelveen voor extra drukte bij diverse winkels gezorgd. Een groot aantal inwoners wilde onder meer in het Stadshart op de valreep nog kerstinkopen doen nu dat in de fysieke winkels nog kon. Vanaf morgen kan er voorlopig in veel branches alleen nog online gewinkeld worden. Ook diverse wijkwinkelcentra en tuincentrum Ranzijn kregen aanmerkelijk meer bezoek te verwerken dan op een normale maandag. Bij sommige winkels leidde dat tot een rij wachtenden voor de deur.

Tot de verregaande maatregelen die het kabinet volgens de uitgelekte berichten wil doorvoeren, behoort onder meer sluiting van niet essentiële winkels. Het gaat daarbij onder meer om warenhuizen, meubelzaken en kledingwinkels. Essentiële winkels als supermarkten en  levensmiddelenwinkels, zoals de bakker, de slager en de groenteboer mogen wel open blijven. Dat geldt ook voor banken en apotheken.

De lockdown geldt volgens het uitgelekte nieuws ook voor contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten. Ook die hadden vandaag met extra toeloop te maken.  Premier Mark Rutte maakt vanavond om 19.00 uur officieel bekend welke maatregelen van kracht worden om het aantal coronabesmettingen terug te dringen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie