Afbeelding
PR

Technische beveiliging maakt de wereld een stukje veiliger

16 december 2020 om 07:16 Zakelijk

RIJSENHOUT “Veel mensen denken bij beveiliging aan de mannen met oortjes, maar onze mensen gebruiken ander gereedschap: een laptop en een schroevendraaier”, lacht Paul de Hont, directeur van Automatic Signal. Het Rijsenhoutse bedrijf zit al meer dan 60 jaar in de technische beveiliging.

Technische beveiliging gaat over systemen voor inbraakalarm en brandmelding, camera’s en toegangscontrole. Daarmee worden musea, scholen, banken en bijvoorbeeld bedrijfs- en overheidsgebouwen en de mensen die er werken beschermd tegen criminaliteit of geweld. “Vergis je niet,” aldus De Hont, “de impact die een overval heeft, is enorm. Of de diefstal van dure apparatuur of kunst.”

Het familiebedrijf groeit, ondanks de huidige coronacrisis, nog steeds. “Wij hebben het geluk van een heel divers klantenbestand. En de meeste klanten nemen hun beveiligingsvraag gelukkig serieus. Ze zoeken een partij die goed kan adviseren. En die weet wat er mogelijk en onmogelijk is. Het is niet een kwestie van ergens een camera ophangen of een toegangspoortje plaatsen. Beveiliging is een samenspel tussen menselijk gedrag en techniek. Je kunt immers je voordeur supergoed beveiligen, als je de achterdeur niet op slot doet heeft het geen zin. Daar moet je dus rekening mee houden. Daarnaast moet een installatie niet lastig zijn om te bedienen, anders wordt hij niet - of verkeerd - gebruikt.”

“Door verder te denken en dat soort zaken goed te regelen, lukt het om jarenlange relaties op te bouwen. En dat geldt ook voor onze werknemers. De meesten werken al vele tientallen jaren bij ons bedrijf.” Op de vraag hoe het bedrijf dat voor elkaar krijgt, antwoordt De Hont: “Waarschijnlijk omdat we onze mensen heel zorgvuldig kiezen, uiteraard om hun vakmanschap maar vooral ook om hoe iemand zich presenteert, hoe hij overkomt bij onze klanten. Niet voor niets is één van onze principes dat we altijd gaan voor vijf-sterrenservice. Bovendien vinden wij ambitie belangrijk en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ook bij onze stagiairs en de jongere werknemers kijken wij vooral of we iets in je zien als persoon, het vakmanschap komt later nog wel. Overigens doen wij ook veel aan organisatie- en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij leer je dingen waar je in je privéleven ook nog plezier van hebt.”

“Eigenlijk is ons grootste probleem het gebrek aan goed gekwalificeerde en gemotiveerde mensen. Vaklui met een oog voor veiligheid en een hart voor techniek, die zowel met een schroevendraaier als een laptop om kunnen gaan. Want de huidige systemen zijn veelal gebaseerd op software en netwerktechnieken. We zijn dus altijd wel op zoek naar wat wij noemen ‘technisch talent’ of mensen die dat willen worden. We hebben er zelfs een aparte website voor gemaakt, www.werkenbijautomaticsignal.nl. Beveiliging blijft gewoon het mooiste vak dat er is en tegelijkertijd maken we de wereld een stukje veiliger.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie