Afbeelding
Hans van Beek

Amstelveen Heemraad deelt punten met Arsenal

19 maart 2018 om 08:00 Sport/sport

AMSTELVEEN Amstelveen Heemraad kwam zaterdag op de valreep langszij bij Arsenal. AMVJ verloor uit bij Blauw Wit/Beursbengels. Sporting Martinus won nipt bij Zuid Oost United. Rkavic behaalde een monsterscore tegen V & V. In eigen huis was RODA ’23 het bezoekende Amsterdam FC de baas.

Ben Douglas

ZATERDAGVOETBAL

2A Amstelveen Heemraad – Arsenal 2-2 (0-1)

Amstelveen Heemraad sleepte er in eigen huis een gelijkspel uit in blessuretijd. De wedstrijd was nog maar een minuut oud toen de ploeg van trainer ten Heuvel al tegen een 0-1 achterstand aan keek. Amstelveen liet dat niet op zich zitten en de beste kans was er voor Joost Heij die zijn schot gekeerd zag worden. In de tweede helft werd de gelijkmaker gescoord door Tim Stey. Hij maakte 1-1. In de 61ste minuut moest Sven Boelsma na een tweede gele kaart van het veld. Halverwege de tweede helft werd het 1-2 voor Arsenal. De gasten leken op een overwinning af te stevenen maar na 2 minuten blessuretijd stak Jair Cruden daar een stokje voor. Hij bepaalde de eindstand op 2-2.

2A Blauw-Wit Beursbengels – AMVJ 2-0 (1-0)

Er was nauwelijks krachtverschil tussen de twee teams maar de Amsterdammers waren wat minder slordig bij benutten van de scoringskansen dan AMVJ. Nog voor de pauze kwam de thuisspelende ploeg op 1-0 voorsprong toen Mickey Wever scoorde uit een vrije trap. AMVJ deed er alles aan om tot een gelijkmaker te komen maar de schutters hadden het vizier niet altijd even scherp. Kort voor het eindsignaal werd de nederlaag van AMVJ een feit. Mohammed Mouad kwam alleen voor doelman Rocha te staan en maakte 2-0. Dat werd ook de eindstand.

4D Rkavic - V & V 7-0 (2-0)

Nu Rkavic eindelijk weer in staat is om in sterke bezetting te spelen worden er weer resultaten geboekt. Vlug en Vaardig werd zaterdag het slachtoffer van de dadendrang van VIC. De Amsterdammers verloren met 7-0. Bij rust was het nog 2-0, maar in de tweede helft rekende Rkavic fors af met de Amsterdamse tegenstander. Voor Rkavic scoorde uitblinker Gabriel Angelo da Silva 5 keer. De andere doelpunten kwamen op naam van Laurens Out en Bastiaan.

4D TABA - Ouderkerk 4-8 (0-4)

Uit bij Taba heeft Ouderkerk flink uitgehaald, maar het team moest toch ook 4 tegengoals incasseren. Bij rust hadden de Ouderkerkers al een 0-4 voorsprong genomen. Voor Ouderkerk scoorde Rogier de Bruin al in de eerste helft een zuivere Hattrick en in totaal maakte hij 5 van de 8 doelpunten. De andere goals werden gemaakt door Georginio Lens, Floor Koelsma en Martijn de Bruin.

4D Zuid Oost United – Sporting Martinus 1-2 (0-0)

Sporting Martinus moest in de uitwedstrijd bij Zuid Oost United flink aan de bak. En de kou inclusief de harde wind maakten het er niet gemakkelijker op. In de eerste helft hielden de twee teams elkaar in evenwicht. In de tweede helft was Martinus als snel succesvol. Joey Rem scoorde 0-1. Lang kon Martinus niet genieten van de voorsprong want Z.O. United wist de achterstand in te lopen door 1-1 te maken. Matchwinnaar werd Edwin Bosman die kort voor het laatste fluitsignaal met een schitterend doelpunt de eindstand op 1-2 bracht.

4D RODA ’23 – Amsterdam FC 3-1 (1-1)

RODA ’23 gaat steeds beter voetballen naarmate de competitie vordert. Zaterdag werd in eigen huis met 3-1 gewonnen van Amsterdam FC. Bij rust was het nog gelijk, 1-1. Job Jaspers en Alain Dekker(2x) waren de makers van de doelpunten voor RODA.