NFC won thuis van Waterloo.
NFC won thuis van Waterloo. George Melchers

Winst voor RODA, Martinus en NFC

19 maart 2018 om 10:45 Sport/sport

AMSTELVEEN De Amstelveense teams hadden ondanks de koude wind een prima zondag. RODA'23, Sporting Martinus en NFC behaalden de volle winst. Ouderkerk won thuis van Spaarnwoude. Nautilus speelde met 2-2 gelijk tegen koploper Geinburgia.

Ben Douglas

ZONDAGVOETBAL

3C Alliance'22 - RODA '23 1-3 (0-3)
RODA '23 heeft zondag de lastige uitwedstrijd bij Alliance '22 onder zeer koude omstandigheden tot een goed einde gebracht. RODA kwam in de eerste helft op voorsprong toen Romello Austin na een snel uitgevoerde raak schoot raak, 0-1. Die voorsprong werd in de 39ste minuut vergroot door Tim Plemper die voor 0-2 zorgde. Een minuut voor rust leek de wedstrijd al beslist. Melvin Joling verzond een prima voorzet naar Martijn Guitink die voor 0-3 zorgde. De tweede helft was minder spectaculair. Alliance'22 deed in de 52ste minuut wat terug, maar het bleef bij dat ene tegengoaltje en RODA '23 won verdiend met 1-3.

3C Sporting Martinus - Wijk aan Zee 2-0 (1-0)
Circa 50 dappere supporters trotseerden de koude wind om langs de lijn getuige te zijn van de wedstrijd. Anderen keken vanuit de kantine. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-speler Leon Stevens. Op eigen veld spelend was Sporting Martinus de bovenliggende partij en na 30 minuten werd dat overwicht omgezet in een doelpunt van Amos Appenteng na goed aangeven van Ralph Jurka, 1-0. In de tweede helft beleefden de Martianen wat moeilijke momenten omdat de tegenstanders tot tweemaal toe de doelpaal op hun weg vonden. Na een uur spelen maakte Jesse Correiat met een schitterend afstandsschot 2-0.

3C Ouderkerk - Spaarnwoude 4-1 (3-1)
Na de nederlaag in het uitduel tegen Spaarnwoude waren de Ouderkerkers thuis gebrand op revanche. Kaj de Jong benutte al na 3 minuten de eerste mogelijkheid en schoot de 1-0 binnen. Na een kwartier spelen maakte Mitchel Melissen 2-0. Er waren daarna mogelijkheden om Spaarnwoude al in de eerste helft de genadeklap toe te dienen maar die werden niet benut. Spaarnwoude slaagde er zelfs in om een aansluittreffer te maken met als gevolg een 2-1 ruststand. Na een klein uur voetballen viel toch de bevrijdende derde goal van de Ouderkerkers. Kaj de Jong vergrootte de voorsprong naar 3-1. Nadat Mitchel Melissen 4-1 had gemaakt was de wedstrijd gespeeld.

4E NFC - Waterloo 2-0 (1-0)
Omdat het hoofdveld van NFC was afgekeurd werd de belangrijke wedstrijd tegen Waterloo verplaatst naar het kunstgrasveld. In de 32ste minuut zette Koen Polfliet met een schitterende vrije trap zijn ploeg op 1-0 voorsprong. NFC was de gehele eerste helft constant in de aanval maar slaagde er toen nog niet in het overwicht in meer goals om te zetten. Ook in de tweede helft hield NFC het overwicht. Met nog twaalf minuten te spelen werd een goed genomen hoekschop zeer fraai binnen gekopt door Robin Visser, 2 – 0 Dat was tevens de einduitslag van de wedstrijd.

5C Nautilus – Geinburgia 2 – 2 ( 2 - 1 )
Nautilus toonde in de thuiswedstrijd tegen koploper Geinburgia veel karakter door een gelijkspel af te dwingen tegen de sterke koploper. De ploeg van trainer Tom Herfst rechtte de rug en ging na een achterstand met succes in de tegen aanval. En met succes. De aansluiting kwam tot stand toen Dik Bouwman goed voorzette en Jessy Lissaure nog voor rust met een mooie goal voor 1 – 2 tekende. Jerry Hollander was verantwoordelijk voor de gelijkmaker,2- 2.