Start meisjes A1 pupillen
Start meisjes A1 pupillen Victor Waasdorp

AV Startbaan: Siberische cross finale in Soest

18 maart 2018 om 18:57 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 17 maart vond in Soest de finale van de crosscompetitie plaats. Het lente weer van het vorig weekend had plaatst gemaakt voor kou en poolwinden die voor een Siberische zaterdag zouden zorgen. Waar voetbal-, hockey- en andere jeugdwedstrijden waren afgelast ging crossen dus gewoon door! Ruim 30 pupillen en junioren van AV Startbaan stonden aan de start voor hun crossfinale. Het was al een prestatie op zich om de starten en de wedstrijd koud en verkleumd uit te lopen.

Junioren
De Startbaan junioren eindigde allemaal net buiten de top 10, maar hebben stuk voor stuk een hele goede finale cross gelopen.

Pupillen
Bij de jongste (mini) pupillen eindigde Stef Boumans net naast het podium. Bij de eindsprint door het mulle zand werd hij net geklopt, maar werd toch heel knap vierde. Evelien ter Veer werd bij de jongste pupillen knap negende.

De jongens C pupillen (Leon, Max, Sverre en Waldemar) werden als team derde en mochten na afloop de mooie grote beker mee naar huis nemen.

Lauren Timucin had bij de meisjes B pupillen lange tijd uitzicht op het podium, maar moest aan het einde toch een aantal meisjes laten lopen. Uiteindelijk werd zij zesde.

Bij de jongens A1 werd Manuel Pattiwael van Westerloo eveneens zesde na een prima race waarbij hij uiteindelijk het podium maar op een paar seconden na miste. Als verrassing mochten de jongens (Manuel, Iloy, Tijn en Stef) de derde prijs als team komen ophalen.

De laatste top 10 klassering was voor Niels van Bergen, die bij de jongens A2 pupillen knap negende werd.

Alle pupillen en junioren kunnen terugkijken op prima prestaties die geleverd werden bij een gevoelstemperatuur van ruim 10 graden onder nul. Met deze crossfinale kwam er ook meteen een einde het cross- en indoorseizoen. Veel pupillen en junioren gaan het laatste weekend van maart op trainingsweekend, waarna vanaf het paasweekend de eerste baanwedstrijden weer beginnen.

Start meisjes D pupillen
Leon den ouden (jongens C) bij de start
Manuel Pattiwael van Westerloo (jongens A1) tijdens de start
Maxime Zschuschen (meisjes A2)
Niels van Bergen (jongens A2)
Stef Boumans (jongens D) opweg naar de vierde plaats
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie