Strooiwagen in actie tijdens een vorige winterperiode.
Strooiwagen in actie tijdens een vorige winterperiode. Gemeente Amstelveen

Gratis strooizout voor een sneeuwvrije stoep

8 december 2020 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN De kans op sneeuw, ijzel en gladheid neemt toe. De gladheidbestrijders van de gemeente hebben de eerste strooiacties al weer achter de rug. Ze staan klaar om bij nacht en ontij gladheid op hoofdroutes van wegen en fietspaden te bestrijden.

Daarnaast vult de gemeente zoutkisten bij bruggen en tunnels en kunnen inwoners strooizout krijgen om hun eigen omgeving en stoepen veilig te houden.
Met de strooiacties houdt de gemeente de hoofdroutes sneeuwvrij. Op de binnenwegen in woonwijken en op stoepen en wandelpaden wordt echter niet geveegd en gestrooid. De gemeente vraagt inwoners om te helpen bij de gladheidbestrijding en deelt daarvoor gratis strooizout uit. Maximaal 5 kilo zout is op te halen bij het Afvalbrengstation aan de Grutterij 26 en bij de gemeentewerf aan Escapade 2. Vergeet niet een emmer of plastic zak mee te nemen. Op verschillende plekken in Amstelveen staan ook zoutkisten die kunnen worden gebruikt voor het ijsvrij maken van bruggen en tunnels.
Meer informatie op de pagina Gladheidbestrijding. Via Twitter is informatie verkrijgbaar door het account Letopamstelveen te volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie