Afbeelding
Gé Dubbelman

Meereizen met lijn 25 al mogelijk vanaf woensdag 9 december

8 december 2020 om 08:45 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN GVB is deze week op de Amstelveenlijn nog bezig met het proefbedrijf; de tram rijdt volgens dienstregeling, er wordt geoefend met verstoringen en de laatste testen worden gedaan. Vanaf woensdag 9 december, is het voor reizigers al mogelijk om – met een geldig vervoerbewijs en mondkapje – de tram te pakken en mee te rijden. Er is dan nog geen actuele reisinformatie.

Omdat de Amstelveenlijn deze dagen tot 13 december nog in proefbedrijf rijdt, betekent dit dat er nog verstoringen kunnen plaatsvinden. Dingen kunnen misgaan of ze kunnen kinderziektes tegenkomen. Tijdens deze onverhoopte verstoringen heeft GVB beperkte mogelijkheden om te communiceren met reizigers. Wie met lijn 25 meerijdt doet er goed aan daar rekening mee te houden.

De gemeente wil de reizigers op het hart drukken om vanwege de coronasituatie verantwoord te reizen en rekening te houden met eventuele drukte. Wie voor het plezier meerijdt, en drukte in de tram ziet als die aankomt op de halte, wordt gevraagd te overwegen om de volgende tram te pakken.

KAARTJE KOPEN Alle verkoop-, oplaad-, ophaal- en servicepunten staan op de website van GVB. Bij Station Zuid en op de haltes Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Kronenburg en Ouderkerkerlaan staat een verkoopautomaat. Elke tram op de Amstelveenlijn krijgt twee gekoppelde voertuigen. Er is altijd een conducteur aanwezig in het achterste voertuig voor kaartverkoop en service. Er kan geen kaartje worden gekocht bij de bestuurder. Fietsen zijn niet toegestaan in lijn 25 (uitzondering daarop is lijn 26). De dienstregeling van lijn 25 is te vinden in de reisplanner op de website van GVB, in de GVB app en op de website 9292. Vul hiervoor een reisdatum in vanaf 13 december. Bus 55 en 551 blijven rijden tot en met zaterdag 12 december.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie