Plein rondom halte Zonnestein is braakliggend terrein

7 december 2020 om 19:43 Lokaal Deel je nieuws

Het project Amstelveenlijn wordt 13 dec 2020 geopend.
Vanaf 2015 zijn wij al druk met dit project. Het uiteindelijk resultaat zou prachtig worden maar daarvoor moesten we door een zure appel heenbijten. De tijdelijke situatie.

Wij wonen in flat Amstelhove aan Westelijk Halfrond. Deze flat staat pal naast halte Zonnestein. Deze halte is één van de drie kruispunten die verdiept zijn aangelegd. Om de kuil te kunnen maken zijn er tijdelijke wegen naast gelegd. De oorspronkelijke weg was op 16 meter van ons huis, achter prachtige struiken en bomen. Om de tijdelijke wegen aan te kunnen leggen zijn al die struiken en bomen verwijderd, onder vergunning van de gemeente Amstelveen. Vervolgens werd de weg aangelegd op 5 mtr van ons huis. 

Ons is niets gevraagd, dat hoefde ook niet "want het was grond van de gemeente". Het bleek dat bezwaar maken geen zin had. Bezwaar kan alleen tegen de uiteindelijke situatie. De tijdelijke situatie leek buiten de regelgeving te staan.

In mei 2020 zijn de werklui vertrokken en moest alleen de groenvoorziening nog terug geplaatst worden. 30 juni 2020 was er een gesprek met de gemeente. Eerder was onmogelijk omdat het anders "niet duidelijk zou worden hoe het er uit komt te zien". Op 28 juli kregen we een tekening gemaakt door een landschapsacrhitect. Feedback was niet meer mogelijk. Geen plan,

De groenvoorziening zou er komen in het "plantseizoen 2020-2021".

Nu, december 2020, is er vrijwel niets gebeurd, het onkruid staat bijna een meter hoog. Geen groenvoorziening, geen onderhoud, vrijwel niets.

Vrijwel niets, omdat er afgelopen week wel een strook is afgegraven, pal voor de ABN AMRO. En alleen daar. Dat was ook wel nodig volgens de werklui. De grond was "sterk vervuild". Opdracht van de gemeente. De werklui zijn klaar en weer weg. 

Bij een nieuwbouwpand tegenover onze flat is een complete groenvoorziening aangelegd met struiken en bomen. Opdracht van de aannemer. Het kan dus wel.

De afgelopen maanden hebben meerdere bewoners geprobeerd vragen te stellen aan de gemeente. Telefonisch was het antwoord steevast "we nemen contact met u op". Op e-mail werd niet gereageerd.

We zijn bang dat de situatie rondom het plein van halte Zonnestein tussen nu en 13 dec niet meer wijzigt. Wij vinden dat jammer. Wij vinden dit braakliggend terrein een smet op dit overigens prachtig resultaat.

Onze groene gemeente Amstelveen onwaardig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie