PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Gemeente Amstelveen geeft relatief weinig uit aan sport; contributies diverse clubs hoger dan elders

Overig
Foto: Pixabay
7 dec 2020, 16:00
AmstelveenSport berekent relatief hoge kosten voor competitiegebruik van de binnensportaccommodaties, zoals bij badminton.
AmstelveenSport berekent relatief hoge kosten voor competitiegebruik van de binnensportaccommodaties, zoals bij badminton.
AMSTELVEEN

Amstelveen geeft in vergelijking met andere gemeenten relatief weinig uit aan sport. Per inwoner besteedde de gemeente netto 57 euro aan sport, terwijl het landelijke gemiddelde 64 euro bedraagt. Ook de bijdrage aan het sportbedrijf (AmstelveenSport) is lager dan die in vergelijkbare andere gemeenten. Dat heeft indirect tot gevolg dat diverse Amstelveense sportverenigingen relatief hoge accommodatiekosten hebben. Dat geldt met name voor competitiegebruik van de binnensportaccommodaties voor onder meer badminton en basketbal en het gebruik van kunstgrasvelden voor buitensporten. De hogere kosten leiden weer tot relatief hogere contributies voor leden van verenigingen in een aantal takken van sport.

Dat blijkt uit rapport ‘De financiële stromen in de sport in Amstelveen’. Het Mulier Instituut heeft in opdracht van de gemeente geldzaken onderzocht die aan sport verbonden zijn. Daarbij zijn de inkomsten en uitgaven vergeleken met drie vergelijkbare referentiegemeenten (Gouda, Lelystad en Capelle a/d IJssel) en met elf regiogemeenten (Aalsmeer..

Deel dit artikel via: