De wenskaarten worden huis-aan-huis bezorgd.
De wenskaarten worden huis-aan-huis bezorgd. Gemeente Amstelveen

Wensbomen voor de Zorg bij winkelcentra Amstelveen

3 december 2020 om 16:00 Zorg

AMSTELVEEN Het College van B en W roept Amstelveners op om de Zorg een nieuwjaarswens te sturen. Dat kan met de actie ‘Wensbomen voor de Zorg’. Een dezer dagen worden nieuwjaarswenskaarten huis-aan-huis bezorgd. Deze wensen kunnen dan worden opgehangen in elf kerstbomen bij de Amstelveense winkelcentra. Het mes snijdt aan twee kanten: iedereen die zich dit jaar extra heeft ingezet in een zorgtaak wordt een hart onder de riem gestoken en de inwoners van Amstelveen krijgen de gelegenheid om hun dank te betuigen via deze actie. Daarnaast kleden de verlichte kerstbomen de stad in coronatijd extra warm en stijlvol aan in een gezamenlijke actie met het lokale bedrijfsleven en de winkelcentra.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn): “Deze actie staat symbool voor onze dankbaarheid aan een ieder die zich dit jaar voor de zorg heeft ingezet, als werkende, als vrijwilliger of als mantelzorger.” Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “De coronapandemie veroorzaakt een scherpe tweedeling in de detailhandel. Supermarkten, bouwmarkten en elektronicazaken hebben een goed jaar, maar bijvoorbeeld kledingwinkels en schoenenzaken zijn in zwaar weer beland. Wij helpen onze Amstelveense winkeliers graag hun omzet te vergroten door onze winkelgebieden in deze ‘donkere dagen’ aantrekkelijker te maken met een verlichte boom met daarin de nieuwjaarswenskaarten voor de Zorg. Aan onze Amstelveners zou ik willen zeggen: winkel dit jaar lekker lokaal, op rustige momenten en geniet van de kerstsfeer.” 

Op de volgende plekken in de stad komen verlichte kerstbomen: Stadsplein, Dorpsplein, Rembrandtweg Noord, Amsterdamseweg Zuid, Kostverlorenhof, Bankrashof, Groenhof, Waardhuizen, Middenhoven, Van der Hooplaan en Winkelcentrum Westwijk.

De nieuwjaarswenskaarten vallen een dezer dagen bij alle Amstelveners in de brievenbus. Wie geen kaart heeft ontvangen, kan deze ook nog halen bij de lokale winkeliers. Schrijf een mooie nieuwjaarswens aan De Zorg op de speciale briefkaart. Vanaf 9 december staan alle kerst-wensbomen klaar. Inwoners kunnen tijdens hun boodschappen of kerstinkopen een nieuwjaarswens voor De Zorg in de kaartenbus onder de kerstboom bij het dichtstbijzijnde (wijk)winkelcentrum stoppen. De kaarten worden dan waterdicht en windbestendig in de boom gehangen. Het College van Burgemeesters en Wethouders biedt in het nieuwe jaar de nieuwjaarswenskaarten aan bij een aantal zorginstellingen in Amstelveen. De mooiste nieuwjaarswensen worden gedeeld op www.beleefamstelveen.nl en worden geplaatst deze krant. Meer informatie op Beleefamstelveen.nl Kijk voor meer informatie over deze actie en de precieze locaties van de bomen op: www.beleefamstelveen.nl/wensbomenvoordezorg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie