Afbeelding
Autoverzekering

Welke autoverzekering is geschikt als u wat ouder bent?

2 december 2020 om 16:22 Partnercontent

Automobilisten die al wat ouder zijn hebben over het algemeen meer ervaring in het verkeer. Je zou dus denken dat omdat deze bestuurders over het algemeen netjes rijden en minder ongelukken veroorzaken ze ook minder verzekeringspremie hoeven te betalen. Dat is niet altijd waar. Het kan zelfs zo zijn dat een verzekeraar senioren van boven de 70 jaar helemaal niet accepteren als klant. “Maar dat is toch leeftijdsdiscriminatie?” Hoor ik u zeggen. In feite hebt u daar helemaal gelijk in, maar helaas mogen in Nederland verzekeraars nu eenmaal mensen afwijzen op basis van hun leeftijd. Hoe komt u toch aan de goedkoopste autoverzekering?

Sommige verzekeraars hebben u graag als klant

Gelukkig zijn er ook verzekeraars die senioren graag verwelkomen als (nieuwe) klant. Het is verstandig om deze aanbieders zonder leeftijdsgrens goed te vergelijken om kosten te besparen. Online kunt u op vergelijkingssites uw geboortedatum invullen. Het systeem filtert dan direct de verzekeraars waar u niet terecht kunt weg. Maatschappijen die overblijven laten de af te sluiten verzekeringen zien en de premie die daarvoor betaalt. Lees ook goed de voorwaarden door, zodat goedkoop geen duurkoop blijkt als u een beroep op uw autoverzekering moet doen. Zo kun je gemakkelijk je autoverzekering vergelijken.

Let op de voorwaarden

Niet alleen de dekking en de premie die u betaald zijn van belang als u een autoverzekering kiest. De voorwaarden zijn misschien nog wel het belangrijkst van alles. Stel u heeft een allrisk verzekering en u rijdt uw auto total loss, krijgt u dan de nieuwwaarde of occasion- of aanschafwaarde uitgekeerd? Of staat er in de voorwaarden dat u slechts de dagwaarde op uw bankrekening krijgt bijgeschreven. En hoe zit het met de hoogte van het eigen risico? Die kan per verzekeraar behoorlijk verschillen. Ook een belangrijke voorwaarde om te checken als u bij schade niet voor vervelende verrassingen wilt komen te staan.

Allrisk geeft rust

Zeker als u al wat ouder bent wilt u niet al te veel risico’s lopen bij schade. Een ongelukje zit nu eenmaal vaak in een klein hoekje. En in dat geval moet de afhandeling gewoon snel en goed geregeld worden. Een allrisk verzekering dekt vrijwel alles, ook als de schade uw schuld is en niemand anders aansprakelijk gesteld kan worden. Bijvoorbeeld als u zelf dat paaltje over het hoofd ziet bij het inparkeren, of als u pardoes tegen een vangrail aan glijdt omdat het glad is. Dan zit u met een allriskverzekering toch een stuk rustig in uw auto. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie