Afbeelding
PR

Shifting Perspectives in Museum JAN: je weet niet wat je ziet

2 december 2020 om 10:00 Kunst

AMSTELVEEN Het jonge, experimentele kunst- en designduo Rive Roshan wil haar publiek in de expositie Shifting Perspectives betoveren met installaties en objecten die de bezoekers uitdagen de wereld vanuit een nieuw perspectief opnieuw te zien. Speciaal voor Museum JAN creëren zij drie ruimtelijke ervaringen waarin glas een verrassende rol speelt.

Van 29 januari tot en met 23 mei 2021 worden bezoekers van Museum JAN getrakteerd op het wonderlijke universum van Rive Roshan. Verdeeld over verschillende expositieruimtes van het museum zal het duo drie esthetische totaalervaringen vormgeven, designed spaces die spelen met onze waarneming van ruimte, licht en tijd. Je weet niet wat je ziet. Natuurlijke effecten als de rimpeling in water, door wind gevormde patronen in het zand en magische reflecties van licht worden benaderd door experimenteel en zeer verfijnd gebruik van alledaagse materialen. Zo ontstaan visuele en ruimtelijke meditaties die ons perspectief op de wereld doen verschuiven.
Het werk van de in Amsterdam gevestigde Studio Rive Roshan vormt een eigentijdse verbinding tussen de vaste collectie internationale glaskunst van Jan van der Togt, de oprichter van Museum JAN, en de bredere visie achter de programmering van het museum om kunst en cultuur als wezenlijk onderdeel van de samenleving te ontsluiten. De sleutel hiertoe is verwondering.
Studio Rive Roshan is in 2013 in Londen opgericht door de Nederlandse designer Ruben de la Rive Box (Naarden, 1981) en de Iraans-Australische ontwerpster Golnar Roshan (Sydney, 1986). De studio initieert projecten, exposities en ideeën vanuit een intrinsieke behoefte om anderen te raken, te inspireren en te bewegen tot nieuwe inzichten. De la Rive Box en Roshan hebben eerder voor verschillende internationale ontwerpstudio’s gewerkt waaronder die van Tom Dixon, Marcel Wanders en Tord Boontje.

Sinds 2017 woont en werkt het duo in Amsterdam. De werken van Rive Roshan zijn over de hele wereld te zien.

Golnar Roshan en Ruben de la Rive Box.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie