Afbeelding
Monique Sons

Lions verzamelen DE-punten en vreemd en oud geld voor oogklinieken derdewereldlanden

30 november 2020 om 14:50 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Voor het vierde jaar verzamelt de Lionsclub Mingle via speciale inzameldozen in diverse winkels naast Douwe Egberts waardepunten voor koffie voor de plaatselijke voedselbank, ook vreemd en oud en geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden. 

Elke Nederlander heeft wel wat vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat ermee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. De besteding van de opbrengst gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. 

Elke 10 euro wordt door de stichting Wilde Ganzen (https://www.wildeganzen.nl/) met 50 procent verhoogd tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie 30 euro kost. Rijken betalen 15 euro meer dan de kostprijs. Met de Lions bijdrage van 15 euro heeft de kliniek dan weer 30 euro om een arme blinde gratis te opereren. Een indrukwekkende film over een oogoperatie-kamp in de Himalaya staat op www.vreemdenoudgeld.nl.

Bel voor telefonische informatie met Anke Eweg 06-53790795. 

De plekken waar de inzameldozen staan zijn: Libris Boekhandel Venstra in stadshart Amstelveen, Co-op in Winkelcentrum Waardhuizen, Albert Heijn aan Westwijkplein, Albert Heijn in Winkelcentrum Groenhof, Albert Heijn aan Westelijk Halfrond 70, Albert Heijn-Van der Linde aan Amsterdamseweg 73, Jumbo aan Rembrandtweg 617-635 en Jumbo in Winkelcentrum Groenhof.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie