Afbeelding
WWW.BERTILVANBEEK.NL

Actie voor rolstoelbus voor Jayden (8)

27 november 2020 om 08:00 Zorg

AMSTELVEEN Jayden (8) zit door een hersenbeschadiging in een rolstoel. Hij kan niet zelfstandig staan of lopen en heeft in het dagelijks leven veel ondersteuning nodig. Zo kan hij zich niet zelfstandig aan- of uitkleden, uit bed stappen, douchen of naar het toilet gaan. Jayden kan niet voor zichzelf zorgen. Hij is afhankelijk van de mensen om hem heen. Vanwege zijn handicap is Jayden behoorlijk beperkt in het leven, buiten school heeft hij weinig vriendjes en sporten in de buurt is niet mogelijk. Maar ondanks dat blijft hij altijd positief en vrolijk.


Nu Jayden zwaarder wordt (30kg) wordt het tillen en vervoeren voor de ouders fysiek erg zwaar. Zeker omdat moeder Samantha er steeds vaker alleen met hem op uit gaat, is het voor haar niet meer haalbaar om er 'even' met Jayden op uit te gaan. Ze moet Jayden in de auto tillen, dan de rolstoel en op plaats van bestemming beide weer uitladen en voor de terugweg geldt hetzelfde.
"Het kost mij veel energie om alles in en uit te laden waardoor ik er bijna niet meer alleen op uit ga met Jayden. Een rolstoelbus zou het veel makkelijker maken omdat ik hem en de rolstoel dan niet meer hoef te tillen", vertelt Samantha. "Ik vind het erg moeilijk om een crowdfundingactie op te starten maar zonder hulp kunnen wij dit gewoon niet bekostigen. De gemeente vergoedt de kosten voor de aanpassingen maar de bus moeten wij zelf aanschaffen." De gemeente stelt strenge voorwaarden, vertelt ze. "De bus moet 7 jaar mee kunnen en mag niet ouder zijn dan 4 jaar. Alleen de bus kost ongeveer 20.000 euro."
Samantha heeft een kinderboek geschreven en hoopt met de verkoop daarvan zelf een deel te kunnen bekostigen. Ze hoopt dat de doneeractie de rest opbrengt. Inmiddels staat de teller van de actie al op ruim 2.000 euro.

Wie een bijdrage wil leveren voor de rolstoelbus kan kijken op www.doneeractie.nl/rolstoelbus-voor-jayden/-47390 of sociale media: @rolmodelmama

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie