Afbeelding
Gé Dubbelman

Vanaf maandag generale repetitie op de Amstelveenlijn

26 november 2020 om 07:35 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Met de herlancering van de Amstelveenlijn in zicht is de OTO-fase in volle gang. Tijdens dit ‘Opleiden, Trainen en Oefenen’ leidt GVB de bestuurders op om op lijn 25 te kunnen werken – inclusief een laatste generale repetitie. Deze gaat van start op maandag 30 november rond 5.00 uur en loopt door tot en met 12 december.


GVB startte in oktober met OTO, het opleiden van circa driehonderd bestuurders, en het trainen en oefenen in de praktijk met de spiksplinternieuwe 15G trams op de nieuwe lijn 25. Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Na OTO start een laatste testfase: het ‘proefbedrijf’, een generale repetitie voor de exploitatie van lijn 25. Voor het eerst wordt de hele dag met de nieuwe trams op de vernieuwde lijn gereden, met acht gekoppelde voertuigen en volgens de nieuwe dienstregeling, non-stop op en neer tussen Westwijk en Amsterdam-Zuid. Maar nog zonder reizigers.

Vrijwel alle afdelingen van GVB zijn betrokken bij het proefbedrijf. Behalve de trambestuurders werken ook achter de schermen veel mensen mee. Bijvoorbeeld de verkeersleiding voor bijsturing als dat nodig is en de storingsdiensten van de voertuigen en de infrastructuur, als er iets misgaat bij een wissel of een lift. Reizigers willen een betrouwbare verbinding tussen Amstelveen en Amsterdam. Om die te realiseren moeten alle afdelingen gecoördineerd samenwerken. Dat wordt geoefend in het proefbedrijf, vanaf 30 november.
Tijdens het proefbedrijf wordt gereden alsof de lijn al echt in gebruik is. Wel wordt een aantal storingen in scène gezet om te kijken hoe zulke situaties kunnen worden opgelost. Zijn alle procedures duidelijk en compleet? Weet iedereen wat hij moet doen? Hoe lang duurt het voordat een storing is opgelost? De ‘generale repetitie’ duurt tot en met 12 december. Vanaf 13 december mogen de passagiers mee.
.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie