Regenboogtaart.
Regenboogtaart. Shutterstock

Enthousiaste bakkers gezocht voor Amstelveen Bakt

23 november 2020 om 15:30 Activiteiten

AMSTELVEEN Bijna iedereen kent Heel Holland Bakt, een wedstrijd waarin heerlijke taarten gemaakt worden door enthousiaste bakkers onder het toeziend oog van de jury. Dat gaat Participe Amstelland coronaproof in Amstelveen doen. Daarom worden alle Amstelveners opgeroepen om mee te doen met Amstelveen Bakt.

De regels zijn deze keer vanzelfsprekend een beetje aangepast. Iedereen gaat thuis bakken. Het is de bedoeling om vooral creatief te zijn. Het gaat niet alleen om de mooiste, maar ook om de meest verrassende taart. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bijzondere ingrediënten.

Er is ook een belangrijk wedstrijdelement toegevoegd: er moeten meer mensen van de taart genieten. De deelnemers delen hun taart met anderen.  Geef een stukje aan de buurvrouw, breng wat naar een familielid in het verzorgingshuis of klop eens aan bij een onbekende in de straat. Het verhaal daarover maakt de taart extra bijzonder en zal zeker meetellen in de wedstrijd.

KINDEREN Ook kinderen kunnen meedoen. Zij doen mee met de mooiste, lekkerste of zeer speciale zelfgemaakte cupcake. En ook zij laten anderen daarvan genieten, bijvoorbeeld oma en opa, de buurvrouw of iemand in de straat die er erg blij van wordt.

WEDSTRIJD De deelnemers maken wat foto’s tijdens het bakken en van het eindresultaat om te laten dat zij echte enthousiaste bakkers zijn. Daarnaast worden ook foto’s gemaakt van het moment dat de taart of cupcake met iemand gedeeld wordt. Stuur deze naar wijkcoach.amstelland@participe.nu. Dat kan tot 31 januari 2021.  Eerder mag natuurlijk ook, ter inspiratie van anderen. Participe nodigt drie bakkers uit om - als corona het toelaat - de taart ook te laten proeven aan de jury. Wie in deze jury zitten en wat de te winnen prijs is, wordt later bekend gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie