Kruiskerk
Kruiskerk Eddie de Blieck

Orgelconcert met muziek van Buxtehude in Kruiskerk Amstelveen

19 november 2020 om 14:00 Muziek

AMSTELVEEN In de serie zondagmiddagconcerten in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, geeft Henk Trommel, de organist van de kerk zondag 29 november een orgelconcert. Het concert begint om 16.30 uur. Vanwege de coronavoorschriften is er in de kerk maar ruimte voor dertig muziekliefhebbers. Vooraf aanmelden kan via concert@kruiskerk-amstelveen.nl of via de website van de Kruiskerk.

In verband met registratie, gezondheidscheck en plaatsaanwijzing wordt bezoekers gevraagd ruim op tijd te komen. Kaarten kosten 10 euro per stuk (jongeren tot 25 jaar 5 euro). Kijk voor meer informatie op de website van de Kruiskerk Amstelveen www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het concert heeft als titel 'In de schijnwerper: Dieterich Buxtehude'. Het wordt een concert met een verhaal over de barokke componist Buxtehude, die ruim driehonderd jaar geleden in heel Europa bekend en beroemd was. Henk Trommel heeft zich in de Lübeckse organist en musicus verdiept en beheerst een groot aantal van diens magnifieke orgelwerken. Verteld wordt over Buxtehudes leven, de inspiratie die hij met zijn improvisatorische ‘stylus phantasticus’ de jonge Bach bood en de muzikale cultuur waarmee hanzestad Lübeck zich via hem profileerde, maar vooral maakt het publiek kennis met zijn orgelmuziek: toccata’s, preludes en fuga’s, de prachtige passacaglia en enkele koraalbewerkingen.

Henk Trommel is sinds tien jaar de cantor-organist van de Kruiskerk. Hij voelt zich er zeer thuis en weet als geen ander hoe hij het prachtige Flentrop-orgel in de ‘kathedrale’ akoestiek van de kerk volop tot zijn recht kan laten komen. Een ‘must’ voor orgelliefhebbers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie