PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Amstelveen zet extra in op aanpak oplopende werkloosheid onder jongeren

Maatschappelijk
Foto: René de Leeuw
18 nov 2020, 16:00
D66-raadslid Saloua Chaara uitte onlangs haar zorgen over de oplopende jeugdwerkloosheid en het tekort aan stageplaatsen.
D66-raadslid Saloua Chaara uitte onlangs haar zorgen over de oplopende jeugdwerkloosheid en het tekort aan stageplaatsen.
AMSTELVEEN

De gemeente Amstelveen komt met maatregelen om de oplopende werkloosheid onder jongeren terug te dringen. Uit landelijke cijfers blijkt dat de werkloosheid onder jongeren tot 25 jaar in mei met ruim 3 procent was toegenomen in vergelijking met de periode voor de coronacrisis. Het percentage werklozen onder jongeren steeg van 6,3 tot 9,5 procent. Amstelveen telde in juli 179 werklozen onder de 27 jaar. De aanpak van de werkloosheid onder jongeren is volgens het gemeentebestuur door de coronacrisis nog urgenter geworden dan eerder het geval was. Naast de oplopende jeugdwerkloosheid bestaat er ook een groot tekort aan stageplaatsen in deze regio voor jongeren die een beroepsopleiding volgen. 

D66-raadslid Saloua Chaara uitte onlangs haar zorgen over de oplopende jeugdwerkloosheid en het tekort aan stageplaatsen. Ze stelde hierover schriftelijke vragen aan het college van B en W.  Volgens Chaara kunnen het ontbreken van werk of stageplek nog jaren doorwerken in het leven van Amstelveense jongeren. “Hierdoor ontstaan al snel ander..

Deel dit artikel via: