TOF Bloemen
TOF Bloemen Naomi Heidinga

‘Omdat de individuele bloem steeds belangrijker wordt, wil je bloemen die eruit knallen’

18 november 2020 om 10:38 Zakelijk

AMSTELVEEN Bloemen worden steeds meer gezien als onderdeel van het interieur. Een goed boeket in een mooie vaas zorgt voor sfeer in huis. “In plaats van tien tulpen in een boeket, zie je steeds meer individuele bloemen,” aldus Henk Anrochte, eigenaar van TOF Bloemen aan de Rembrandtweg 411. Met meer dan 100 soorten bloemen in het assortiment weet zijn team van bloemisten elke dag de mooiste boeketten te maken, die een verrijking zijn voor elke huiskamer. De bloemen zijn bovendien elke dag vers, dankzij de grote omloop.

TOF Bloemen bestaat al 63 jaar. “Mijn opa stond vroeger met een bakfiets onder de luifel van de Kingsalmarkt. Mijn vader kreeg er later een kiosk.” In 2001 nam Henk het stokje van zijn vader over, als derde generatie. “Ik zit al twintig jaar in de bloemen. Heb in de ex- en import gezeten, op markten gestaan en bloemen gekweekt. In die jaren heb ik een enorme kennis opgebouwd. Als kind ging ik al mee met mijn vader naar de veiling.” 

WAUW-EFFECT Dankzij die kennis en ervaring weet Henk als geen ander welke bloemen hij moet inkopen. “Ik ga voor kwaliteitsbloemen, die voor een wauw-effect zorgen. Zeker omdat de individuele bloem steeds belangrijker wordt in het boeket, wil je bloemen die eruit knallen. Ik ga voor de dikste rozen, de grootste hortensiakoppen en meest bijzondere kleuren. Ik moet er zelf blij van worden. Wat dat betreft is dit een mooi vak: ik verkoop prachtige producten, waar mensen blij van worden.” De boeketten kunnen ook online worden besteld. “Dat gaat heel makkelijk via www.tofboeket.nl. Je kunt kiezen uit verschillende groottes en kleuren. Onze bloemen zijn elke dag vers. En onze bezorging is gratis, in heel Nederland. Daarmee zijn we uniek.”

WINKEL Sinds een jaar heeft TOF naast de kiosk ook een winkel. “We kregen regelmatig vragen van klanten over vazen en accessoires, maar daar hadden we geen plek voor. Dankzij de winkel kan dat nu wel. Daar hebben we een assortiment aan bijzondere vazen, geurkaarsen en cadeau-artikelen.” Het is de bedoeling dat de bloemenverkoop van de kiosk naar de winkel verhuist. “We krijgen een bloemenwand en de boeketten zullen dan voortaan binnen worden gemaakt. Op de plek van de kiosk komt een stadskas, van waaruit we tuinplanten gaan verkopen. Nu de twee tuincentra aan de Handweg zijn gesloten, merk je dat mensen behoefte aan zoiets hebben. Zodat ze voor een aantal tuinplanten niet een heel eind hoeven te rijden. In de kas zullen we verschillende tuinplanten gaan verkopen, van geraniums tot olijf- en vijgbomen.”

KERSTBOMENVERKOOP Nieuw is tevens de kerstbomenverkoop, dit jaar voor het eerst. “Mensen kunnen bij ons een kerstboom bestellen, compleet met standaard. De kerstbomen bezorgen we thuis. Dat scheelt voor veel mensen een hoop gedoe. Je hoeft zelf geen boom uit te zoeken en krijgt geen naalden in je auto. De kerstbomen zijn nu al bij ons via de website te bestellen. In december komen we de bomen dan brengen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie