Wethouder Raat in het depot van het Cobra Museum.
Wethouder Raat in het depot van het Cobra Museum. Anko Stoffels

Gemeente laat kunst uit de ‘schatkamer van Amstelveen’ zien

17 november 2020 om 16:00 Kunst

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft veel van haar kunstschatten veilig opgeborgen in het depot. Het college vindt het tijd om deze zichtbaar te maken voor heel Amstelveen. Vanaf nu zet de gemeente elke maand een kunstwerk in de schijnwerpers, zowel online als met een nieuwe rubriek in het Amstelveens Nieuwsblad.

Het college vindt het belangrijk om de Amstelveense kunstcollectie zichtbaar te maken. Met steun van de gemeenteraad gaat zij hiervoor de komende tijd de nodige stappen zetten. Een projectteam van de gemeente werkt momenteel aan een online kunstregistratiesysteem waarin iedereen op termijn alle gemeentelijke kunstwerken kan zien. “We willen een deel van de gemeentelijke kunstcollectie graag tentoonstellen volgend jaar. Daarvoor gaan we in overleg met het Cobra Museum en Museum JAN”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Het is zonde om dit achter gesloten deuren te houden. In het raadhuis hangen werken van onder meer Jan Sierhuis en Jan Verschoor, maar dat is slechts een selectie. We willen Amstelveners blijven inspireren, ook in een tijd waarin we veel binnen leven.”

NIEUWE RUBRIEK In het Amstelveens Nieuwsblad plaatst de gemeente vanaf woensdag 18 november elke maand de rubriek ‘Schatkamer Amstelveen’. Hierin wordt een bijzonder kunstwerk uit het depot getoond. Deze week is dat het schilderij ‘Avondval’ van Eugène Brands. De rubriek is ook terug te vinden op amstelveen.nl/kunstencultuur

KUNSTCOLLECTIE De kunstcollectie van de gemeente bestaat uit schilderijen en etsen van onder meer Karel Appel en Corneille, en uit foto’s en kleine beelden. De gemeente Amstelveen blijft haar kunstcollectie uitbreiden met werken van veelbelovende kunstenaars om hen bekend te maken bij een groter publiek. Het meest recente aangekochte werk is een video-installatie van Thom van Rijckevorsel die nog tot 17 januari 2021 een tentoonstelling heeft in Museum JAN.

Werk van Eugène Brands: Avondval
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie