Jacqueline Höcker
Jacqueline Höcker AvA

Motie AvA: Toekomstig beleid Amstelveen afstemmen op duurzame ontwikkelingsdoelen Verenigde Naties

17 november 2020 om 07:10 Politiek

AMSTELVEEN Actief voor Amstelveen vindt dat de gemeente Amstelveen zich meer moet bezighouden met de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Op initiatief van Jacqueline Höcker wordt daartoe in de raadsvergadering van 18 november een motie ingediend. Het college wordt opgeroepen om toekomstig gemeentelijk beleid zoveel als mogelijk op die doelen af te stemmen.

Tevens is het de bedoeling dat de gemeente zich aan gaat sluiten bij het netwerk van Sustainable Developement Goals (SDG,s). Die doelen zijn onder meer: einde aan armoede en honger, voor iedereen gezond en veilig voedsel, ieder kind moet veilig opgroeien, bescherming van ecosystemen, basisvoorzieningen, bewonersparticipatie, bevorderen van een samenleving waar geen discriminatie en uitsluiting plaatsvindt, bescherming van water, bestrijden van de effecten van klimaatverandering, iedereen kan een leven lang leren, goed onderwijs, lokale economische groei, gendergelijkheid en nog veel meer. De duurzame ontwikkelingsdoelen werden in 2015 door 193 lidstaten van de Verenigde Naties bekrachtigd en kunnen als leidraad worden gebruikt voor nieuw toekomstig beleid.

Grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en nog andere 68 gemeenten volgen de SDG’s al en zoals Jan van Zanen zei: “Iedere gemeente zou de SDG’s als leidraad moeten gebruiken, dan staan we er in 2030 veel beter voor.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie