Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Leerlingenraad de Pioniers officieel geïnstalleerd

16 november 2020 om 13:57 Onderwijs

AMSTELVEEN Met hun hand op de schoolgids legden de zeven nieuwe leden van de leerlingenraad de eed af. Tegenover wethouder Frank Berkhout, schooldirecteur Carla Went en een aula vol kinderen beloofden ze om hun best te doen voor alle kinderen van de Pioniers.

De school heeft een wervende tijd achter de rug. De afgelopen weken is er een heuse verkiezingscampagne gevoerd voor de leerlingenraad, inclusief verkiezingsaffiches, beloftes en stembriefjes. In de nieuwe leerlingenraad zitten; Amy Gorter en Gio Cruz uit groep 6, Dex Klaassen en Valerie Verheijen uit groep 7 en uit groep acht Sedra al Kubaisy, Stephan Chardet en Aditya Rode.

Kinderen spelenderwijs bewust maken van hun stemrecht en de democratie, vindt wethouder Frank Berkhout belangrijk. “Kinderen hebben een stem en daarmee invloed. Als volwassenen kunnen we veel opsteken van hun ideeën. Laat ze meedenken en praten, dat zorgt ervoor dat ze zich betrokken en gezien voelen. Dat kan zoals hier op de Pioniers in de leerlingenraad maar bijvoorbeeld ook in de kinderraad van Amstelveen.”

SPREEKBUIS “Zo’n 4 á 5 keer per jaar zit ik met de leerlingenraad om tafel,” aldus schooldirecteur Carla Went. “Ze vertellen mij wat er speelt bij de kinderen en wat ze anders willen. Dit jaar is er bijvoorbeeld geld beschikbaar voor nieuw buitenspeelgoed. De leerlingenraad adviseert mij dan wat we daarvan moeten kopen.” De school houdt ieder schooljaar deze verkiezingen. Kinderen vanaf groep vijf mogen stemmen en vanaf groep 6 kunnen ze gekozen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie