Afbeelding
Pixabay

Start landelijke klimaatcampagne in Amsterdamse Bos

15 november 2020 om 10:00 Natuur en milieu

AMSTELVEEN De landelijke klimaatcampagne ‘Meer Bomen Nu’ is vrijdag van start gegaan in het Amsterdamse Bos. Tijdens deze campagne worden een miljoen jonge boompjes en struiken uit natuurgebieden gratis weggegeven om Nederland te vergroenen.


Urgenda-directeur Marjan Minnesma en wethouder Laurens Ivens van Amsterdam groeven het eerste boompje uit en plantten het op een nieuwe locatie in Amsterdam Noord. De jonge boom, een zoete kers, zou anders worden weggemaaid. Natuurorganisaties verwijderen elk jaar zogeheten zaailingen om andere bomen en struiken de ruimte te geven tot wasdom te komen. Dit werk is te vergelijken met regulier tuinonderhoud, maar dan op een grotere schaal.

Tientallen vrijwilligers oogsten op veilige afstand van elkaar in het bos de jonge boompjes en struiken. Deze worden ondergebracht op een bewaarlocatie, een zogeheten Bomenhub. Circa 17.000 zaailingen uit het Amsterdamse Bos en omgeving vinden zo een vruchtbare Amsterdamse bodem bij bewoners, boeren en organisaties.

Dit najaar en in de lente van 2021 vinden in heel Nederland 1 miljoen jonge boompjes en struiken een nieuwe eigenaar. Het is de bedoeling deze actie elk jaar te herhalen. Voor meer informatie: https://meerbomen.nu/ 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie