Gerard Keune in zijn meubelzaak in Uithoorn
Gerard Keune in zijn meubelzaak in Uithoorn Naomi Heidinga

Meubelen en vloeren op maat bij Gerard Keune Meubelen

13 november 2020 om 11:27 Zakelijk

UITHOORN Kwaliteit, maatwerk en duurzaamheid: drie kernbegrippen voor Gerard Keune Meubelen aan de Schans in Uithoorn. Gerard Keune levert kwaliteitsmeubelen en vloeren op maat. Denk aan kasten en tafels van oud eiken, teak en gerecycled teak. Ook biedt Gerard Keune een ruime keuze aan zitmeubelen. Van modern tot landelijk: voor ieder interieur is er iets te vinden.

Wie binnenkomt bij de zaak aan de Schans komt bijna ogen te kort. Er zijn diverse houten kasten en tafels te zien, aan de muur hangen kleurrijke kunstwerken en bijzondere woonaccessoires. Banken en stoelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen en stralen een duurzame kwaliteit uit. Gerard Keune is bepaald geen nieuwkomer: de winkel is al 56 jaar gevestigd aan de Schans in Uithoorn. Gerard nam de zaak over van zijn ouders. Zij begonnen de zaak als antiekwinkel. Van een antiekwinkel veranderde het gaandeweg in een meubelzaak. De winkel werd uitgebreid en er kwam ruimte voor een werkplaats, waar eigen houten meubelen werden vervaardigd. Daar is Gerard Keune mee gestopt, het maken van meubels is te kostbaar in Nederland. Daarom worden de meubels niet langer in Uithoorn vervaardigd, maar in het buitenland. Wat is gebleven, is het maatwerk en de service. Klanten worden ontzorgd door Gerard Keune. “De klant bepaalt. Wij hebben slechts een adviserende rol.” Van kasten tot tafels, alles kan worden afgestemd op de wensen van de klant. “We verkopen kwaliteitsmeubels, gemaakt van oud eiken, teak of gerecycled teak. Zo’n oud eiken tafel moet je niet verwarren met een antieke tafel. Het is oud eikenhout dat speciaal gezaagd is voor een nieuwe toepassing. Het is goed hout, heel duurzaam en massief.” Duurzaam is ook het gerecyclede teakhout, dat een meubel extra karakter meegeeft.

HANDGESCHILDERD Van boekenkast tot dressoir, alles kan op maat worden gemaakt. “Onze kasten worden handgeschilderd.” Gerard Keune is onafhankelijk, dat betekent dat hij vrij is in de keuze van leveranciers. “We gaan voor kwaliteit. Zijn we niet tevreden over een leverancier, dan kiezen we een ander. Die luxe hebben veel andere meubelwinkels niet. Zij zijn vaak aan vaste merken gebonden.

VLOEREN Met zijn meubels bedient Gerard Keune klanten uit heel Nederland en zelfs daarbuiten. “Men weet ons wel te vinden. Dat heeft grotendeels te maken met het maatwerk dat we kunnen leveren.” Naast meubelen, levert Keune tevens houten en kunststof vloeren, die door een vakkundig team wordt gelegd. Er is keuze uit diverse kleuren, breedtes en afwerkingen. Keune levert tevens Avatara 3-D vloeren van Ter Hürne. Dit zijn kunststof vloeren, die dankzij de 3D printtechniek nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout. De vloerdelen zijn opgebouwd uit een duurzaam geproduceerde 6 mm. dikke drager, samengesteld uit mineralen en krijt met een harde polymeer als beschermlaag. Hierop wordt in laagjes het patroon geprint. De beschermlaag is, net als bij houten vloeren, een zeer harde super matte laklaag en hoort daardoor in de hoogste categorie voor intensief wonen.

WOONGENOT Het leukste aan zijn vak vindt Gerard Keune de samenwerking met de klant en het creatieve proces, evenals de afwisseling. “Met onze meubels en vloeren leveren we een bijdrage aan het woongenot van de klant. Het is leuk om samen tot de mooiste oplossing te komen.”

OPENINGSTIJDEN Gerard Keune Meubelen is maandag tot en met zaterdag geopend. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.gerardkeune.nl.

Naomi Heidinga

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie