Afbeelding
PR

NL-Alert controlebericht op 7 december

15 november 2020 om 08:00 Overig

AMSTELVEEN De overheid zendt maandag 7 december rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit op mobiele telefoons in heel Nederland. Ook in de provincie Noord-Holland. Door een NL-Alert controlebericht uit te zenden, kan iedereen met een mobiele telefoon ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen bij gebruik van een koptelefoon of oordopjes.

NOODSITUATIES Een giftige rookwolk. Een terroristische aanslag. Een grote natuurbrand in een wandelgebied. Alleen bij noodsituaties waarbij direct handelen noodzakelijk is, zetten veiligheidsregio’s NL-Alert in. Dat is belangrijk, want daardoor weten Nederlanders dat zij alert moeten zijn en in actie moeten komen wanneer zij zo’n boodschap ontvangen.
In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat de mensen moeten doen en waar meer informatie te vinden is. Negen op de tien Nederlanders gaf in een recent onderzoek aan een NL-Alert direct na ontvangst te lezen en over te gaan tot actie.

CONTROLEBERICHT Met het landelijke NL-Alert controlebericht kan iedereen ervaren hoe het is als een NL-Alert wordt gestuurd. Wie een NL-Alert ontvangt, leest meteen het bericht, komt in actie en gaat anderen helpen. Dinsdag 1 december start een landelijke publiekscampagne voor het NL-Alert controlebericht.
Het vorige controlebericht dat op 8 juni is verzonden, werd door 90 procent van de Nederlanders van 12 jaar en ouder op hun telefoon ontvangen. Ook onder ouderen is het bereik zeer hoog: driekwart van de 75-plussers heeft het controlebericht van afgelopen juni gehad.

Een NL-Alert komt binnen op je mobiele telefoon. Daarvoor hoef je niets te doen. De telefoon laat op dat moment een hard en doordringend alarmgeluid horen. NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

EU-SUBSIDIE Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie