Afbeelding
Joop Touw

D66 wil noodvoorziening voor lokale ondernemers

11 november 2020 om 10:15 Politiek

AMSTELVEEN D66 in Amstelveen wil lokale MKB-ondernemers compenseren voor lokale lasten. Deze noodvoorziening kan uitkomst bieden voor ondernemers die in zwaar weer zitten door de coronamaatregelen.

De partij hoopt op deze manier om in de kern gezonde ondernemingen door deze crisis heen te helpen.

“De oproep deze week van een groep ondernemers, ook aan de burgemeester en de wethouder Economische Zaken, heeft onze fractie gegrepen en wij denken dat we meer kunnen doen. Vooralsnog steunen we vooral culturele instellingen en minima, maar wij willen ook meer doen voor ondernemers die door deze tweede lockdown wederom hard geraakt worden”, aldus fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven.

Het lokale bedrijfsleven is sinds de corona-uitbraak (gedeeltelijk) stil komen te liggen. Veel lokale ondernemers ervaren hiervan de economische en maatschappelijke gevolgen. “Je ziet in een aantal gemeentes dat er gekeken wordt naar enige vorm van compensatie voor de lokale lasten van die ondernemers. Wij willen in Amstelveen ook een noodvoorziening om ondernemers te kunnen compenseren die aantoonbaar economisch nadeel ondervinden door de corona-crisis”, aldus D66-raadslid Robert Zuidbroek.

D66 denkt aan een vorm van compensatie door middel van het gebruikersdeel van de OZB.

Tijdens de raadsvergadering van vanavond, woensdag 11 november, wordt de gemeentebegroting behandelt. D66 dient tijdens deze vergadering het voorstel in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie