Afbeelding
Politie.nl

Witwasonderzoek leidt naar 4.8 miljoen euro aan cash

5 november 2020 om 15:10 Misdaad

AMSTELVEEN Het team Financieel Economische Criminaliteit doet onderzoek naar het witwassen van gelden afkomstig uit grootschalige en internationale cocaïnehandel. Het team focust zich vooral op onderliggende financiële structuren en geldstromen. In het kader van dat onderzoek werden de afgelopen tijd meerdere doorzoekingen gedaan in Amsterdam, Amstelveen en Purmerend.

Woensdag 23 september werd een woning in Purmerend doorzocht. De rechercheurs stuitten daar op zeven tassen, die tot de rand gevuld waren met bundels contant geld. De totale waarde bedroeg maar liefst 4,8 miljoen euro. Het team stuitte in dezelfde woning op nog eens 60.000 euro aan contanten, die verspreid door de woning lagen. Het geld is in beslag genomen. Twee mannen en een jonge vrouw zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Twee van hen zitten op dit moment nog in hechtenis. 

In Amsterdam en Amstelveen troffen de recherche en het hennepteam in woningen een hennepkwekerij aan. Toen het team de Amsterdamse woning binnen viel, waren daar op dat moment negen personen bezig met het knippen van henneptoppen. Zij zijn aangehouden. Beide hennepkwekerijen zijn ontruimd.
Bij de woningdoorzoekingen van twee medeverdachten in Amsterdam werden luxe goederen, zoals dure merkkleding, merkschoenen en een Rolex horloge in beslag genomen. Ook zijn in totaal vijf luxe personenauto’s in beslag genomen. Eén daarvan was voorzien van een professioneel aangebrachte verborgen ruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie