Afbeelding
PvdA

PvdA: beter luisteren naar bewoners sociale huurwoningen werkt

2 november 2020 om 10:29 Wonen

AMSTELVEEN Er is veel te doen geweest over achterstallig onderhoud aan de Aquariusflat in Amstelveen. Met als gevolg: boze bewoners en hoogoplopende ruzie tussen de gemeente Amstelveen en verhuurder Eigen Haard. Recent kwam het nieuws dat die flat nu dan toch gerenoveerd wordt. De Partij van de Arbeid is blij met dit nieuws. Zeker omdat 80 procent van de bewoners de plannen steunt. PvdA-gemeenteraadslid Arnout van den Bosch: “Nu dit hoofdpijndossier is opgelost, moeten we vooruit kijken hoe we ook andere sociale huurwoningen in Amstelveen kunnen opknappen.” De PvdA heeft daarom vragen gesteld aan de wethouder, onder meer over de lessen die er te leren zijn voor de toekomst.

Amstelveen en Eigen Haard horen bij elkaar. Het grootste deel van de sociale huurwoningen in Amstelveen is van Eigen Haard. De gemeente en Eigen Haard zijn wettelijk verplicht om jaarlijks afspraken te maken over de manier waarop Eigen Haard daarmee omgaat. De relatie tussen de gemeente en Eigen Haard is dus belangrijk. Van den Bosch: “De Partij van de Arbeid vindt sociale huurwoningen ontzettend belangrijk. Die moeten dan wel goed beheerd worden. Betaalbaar, maar ook goed onderhouden en prettig om in te wonen.”

De afgelopen jaren is dat niet altijd goed gegaan. Sommige bewoners waren erg ontevreden over de dienstverlening van Eigen Haard. De PvdA is tevreden dat de wethouder in zijn beantwoording van de vragen aangaf dat er nu constructief wordt samengewerkt en dat ook andere wooncomplexen gerenoveerd zullen worden. Ook gaf de wethouder aan in de gaten te houden of bewoners wel voldoende betrokken worden. PvdA raadslid Arnout van den Bosch: “Renovatie van appartementen is soms hard nodig, maar dat kan niet zonder steun van bewoners. We moeten luisteren naar bewoners, ze serieus nemen en eventuele zorgen wegnemen. Dat heeft de Aquariusflat wel duidelijk gemaakt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie