Baanonderhoud op Schiphol.
Baanonderhoud op Schiphol. René de Leeuw

Komende week mogelijk meer vliegverkeer via Buitenveldertbaan wegens onderhoud Aalsmeerbaan

30 oktober 2020 om 15:00 Overig

AMSTELVEEN De Aalsmeerbaan op Schiphol is de komende week buiten gebruik vanwege  onderhoud. De luchthaven voert van maandagochtend 2 november tot zaterdagavond 7 november onderhoudswerkzaamheden uit aan deze start- en landingsbaan. Die is daardoor niet beschikbaar voor vliegverkeer. De Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan (in zuidelijke richting) kunnen door de sluiting tijdens het onderhoud meer in gebruik zijn.


Aan de Aalsmeerbaan wordt regulier jaarlijks onderhoud uitgevoerd waarbij de bovenste laag van het asfalt wordt vervangen en markering worden hersteld waar nodig, de regenwaterafvoer wordt schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden gemaaid. Er wordt in verschillende ploegen gewerkt. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door om te zorgen dat de baan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Vanwege werkzaamheden op de locaties waar de Aalsmeerbaan kruist met andere start- en landingsbanen is in de nachten van maandag tot en met donderdag (van 23.00 tot 6.00 uur) de Kaagbaan buiten gebruik. Op dinsdag- en woensdagnacht is aanvullend de Buitenveldertbaan buiten gebruik en kunnen de Polderbaan en Zwanenburgbaan ingezet worden.

Voor meer informatie en vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met
Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) via 020-601.5555 of https://bezoekbas.nl/ 

BAS is  het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Op de website van BAS wordt momenteel wekelijks een factsheet gepubliceerd over de heropstart van het vliegverkeer op Schiphol. Dit document geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer, door een verwachting af te geven voor de komende week en terug te kijken naar de voorgaande week. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie