PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Aankomst Sint in Amstelveen alleen op film voor scholen; geen ontvangst op Stadsplein

Corona
Foto: Naomi Heidinga
29 okt 2020, 16:00
De traditionele optocht van Sinterklaas door Amstelveen was al eerder geschrapt. Nu gaat ook de aangepaste ontvangst op het Stadsplein niet door.
De traditionele optocht van Sinterklaas door Amstelveen was al eerder geschrapt. Nu gaat ook de aangepaste ontvangst op het Stadsplein niet door.
AMSTELVEEN

Vanwege het zich nog steeds verder verspreidende coronavirus vindt er dit jaar geen ontvangst van Sinterklaas plaats op het Stadsplein in Amstelveen. Het organisatiecomité heeft definitief een streep gehaald door een plan om op 14 november op een afgeschermd deel van het plein de ontvangst met een gelimiteerde publiek plaats te laten vinden. Dat plan was bedacht als alternatief voor de reeds eerdere geschrapte traditionele intocht in Amstelveen. De verder aangescherpte coronaregels maken ook dit alternatief niet meer mogelijk, vertelt Hugo van der Kooij van het Sinterklaascomité. Er wordt nu een videofilm over de ontvangst van Sint in Amstelveen gemaakt die scholen op maandag 16 november kunnen vertonen.

Het was al eerder bekend gemaakt dat de traditionele intocht van Sinterklaas in Amstelveen dit jaar net als in andere plaatsen niet door kon gaan vanwege het coronavirus. In andere jaren trekt er dan een hele optocht door Amstelveen, met Sint te paard, begeleid door onder meer vele tientallen pieten en diverse muziekgroepen. Het sinterklaascomit..

Deel dit artikel via: