Amstelvener Piet Noorlander maakte de afgelopen tijd cartoons, waaronder deze over hulp aan elkaar tijdens de coronacrisis.
Amstelvener Piet Noorlander maakte de afgelopen tijd cartoons, waaronder deze over hulp aan elkaar tijdens de coronacrisis. Participe Amstelland

Gevraagd voor expositie: Creatieve uitingen en verhalen rond corona in Amstelveen

28 oktober 2020 om 15:11 Maatschappelijk

AMSTELVEEN In Amstelveen brak afgelopen maart vanwege de komst van het coronavirus een periode aan van thuiswerken, afstand houden en binnenblijven. De wereld lag stil. Maar opeens kwamen mensen in beweging. Oude hobby’s werden opgepakt, nieuwe hobby’s werden ontdekt. 

Maar ook de buurt en buurtbewoners werden belangrijker. Zo waren er in de eerste golf gymlessen en bingo waaraan vanaf het eigen balkon kon worden meegedaan en werd er buiten muziek gemaakt. Thuis pakten mensen hun schildertalenten weer op, schreven het boek waarvoor ze al jaren plannen hadden of pakten een oude hobby als sieraden maken weer op. Mensen gingen maaltijden voor oudere buurtbewoners koken. Allemaal mooie, inspirerende en creatieve ontwikkelingen. De coronacrisis heeft bewoners meer met elkaar verbonden. Mensen kijken naar elkaar om, besteden meer aandacht aan elkaar. En inmiddels is er sprake van een tweede coronagolf.

Participe Amstelland ziet al die mooie initiatieven langskomen en biedt waar nodig de helpende hand en stelt ruimte beschikbaar. Die verbinding met elkaar wil Participe levend houden en zichtbaar maken door een expositie in te richten waarin al die mooie, lieve en creatieve ideeën en initiatieven aan iedereen getoond worden.

Van bewoners wil Participe graag horen wat waardevol was in deze periode. Wie heeft iets bijzonders meegemaakt in die tijd? En wie werd aangenaam verrast door een mooi gebaar of heeft juist zelf andere mensen blij gemaakt? Wie wil anderen inspireren en wie heeft buurtbewoners (opnieuw) leren kennen? 

Neem dan contact op met Participe zodat zij alles bij elkaar kunnen brengen in een mooie tentoonstelling in de wijkcentra. De expositie wordt ook digitaal in beeld gebracht. Wie hulp nodig heeft bij het in beeld brengen van een verhaal of creatie, kan door Participe geholpen worden. Een verhaal insturen kan tot en met eind december per mail naar: wijkcoach@participe.nu of per post naar: Participe Amstelland, Dr. Willem Dreesweg 2, 1185 VB Amstelveen, onder vermelding van Creativiteit in corona. Afgeven in een van de wijkcentra, ter attentie van de wijkcoach kan ook. En wie daar niet toe in staat is, kan ook bellen om het verhaal persoonlijk te laten ophalen.

De expositie zal vanaf februari op verschillende locaties te bezichtigen zijn. Wie vragen heeft kan bellen met wijkcoach Ghoesna Janmohamed: 06-10455444. Participe is benieuwd naar alle creatieve, persoonlijke en unieke verhalen en creaties!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie