Bij wijkcentrum De Bolder is nog wel een open inloop.
Bij wijkcentrum De Bolder is nog wel een open inloop. PR

Minder activiteiten in wijkcentra vanwege coronamaatregelen

23 oktober 2020 om 09:30 Zorg

AMSTELVEEN Het aantal coronabesmettingen is in korte tijd landelijk gestegen naar bijna 9.300 per dag. Premier Rutte en minister De Jonge hebben daarom vorige week een groot pakket aan strenge maatregelen afgekondigd gericht op minder contact en beperking van het aantal reisbewegingen. Tegelijkertijd gaf minister De Jonge aan dat hulpverlening niet moet stoppen. 

Op basis daarvan heeft Participe Amstelland bepaald welke activiteiten door kunnen gaan en welke activiteiten de komende weken moeten stoppen.

Door gaan de ontmoetingsgroepen, het Odensehuis, de open inloop/inloopvoorziening (bij De Bolder, Dignahof en Huis Elsrijk), de spreekuren, huisbezoeken, Financieel Café, trainingen, maatschappelijk werk, echtscheidingsspreekuur, afgifte en rondbrengen van maaltijden en de persoonsalarmering.

Participe stopt met de horeca in de wijkcentra, de cursussen en recreatieve activiteiten zoals biljarten, koffie-ochtenden, koersbal, bingo, wijkontbijt, open tafels en filmavonden.

Wijkcentra blijven alleen geopend voor de activiteiten die doorgaan. De horecafunctie sluit, binnenlopen voor bijvoorbeeld een kopje koffie is niet meer mogelijk. Eventuele pedicure en andere salons zijn ook geopend. Participe Amstelland is niet blij met het stoppen van een deel van de activiteiten maar hoopt zo wel bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie