Afbeelding
Foto door form PxHere

Besparen op je maandelijkse telefoonrekening: de mogelijkheden!

7 oktober 2020 om 16:27 Partnercontent

Heb jij al eens bekeken of je kunt besparen op de kosten voor je mobiele telefoon? Veel consumenten sluiten een abonnement af en laten deze na het aflossen van hun toestel automatisch omzetten naar een simonly abonnement. Dit is zonde, want door na het aflossen van je telefoon providers opnieuw met elkaar te vergelijken blijken sommige aanbieders mogelijk een goedkopere oplossing te bieden! Daar komt bij dat je mogelijk minder mobiele data bent gaan verbruiken, doordat je steeds vaker thuis bent of openbare WiFi-netwerken in Amstelveen gebruikt.

Door nog eens kritisch naar je abonnement te kijken houd je geld over, voor wanneer je het toestel zelf wilt vervangen. In dit artikel lees je meer over het besparen op je maandelijkse telefoonrekening.  

Overstappen naar een sim only abonnement

Nadat je een toestel afgelost hebt, heb je in de basis twee opties: een nieuw toestel aanschaffen of je abonnement automatisch om laten zetten naar een sim only abonnement. Het voordeel van sim only abonnementen is dat je deze vaak voor een jaar afsluit en tussendoor over kunt stappen naar een abonnement met een telefoon op afbetaling. Mocht je telefoon defect raken, dan zit je zodoende niet vast aan een langlopend sim only abonnement. In de voorwaarden van een abonnement kun je vooraf uitzoeken welke verplichtingen je aangaat en welke mogelijkheden er zijn om het abonnement tussentijds te wijzigen.

 Tip: een smartphone gaat doorgaans langer mee dan de afbetalingsperiode van twee jaar. Het is onnodig duur om het toestel na deze twee jaar direct te vervangen. Een eerste kans om geld te besparen!  

Goedkoopste sim only abonnement vinden

Maak het vinden van het goedkoopste sim only abonnement makkelijker, door gebruik te maken van een online tool. Er zijn verschillende websites waarop je de sim only abonnementen van Nederlandse providers met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je altijd een abonnement die past bij het verwachte verbruik. Bepaal vooraf voor jezelf hoeveel belminuten en mobiele data je maandelijks verwacht te verbruiken. Het is slim om een zo krap mogelijk abonnement te nemen. Je kunt het abonnement namelijk altijd ophogen, maar deze doorgaans niet verlagen. Mocht na een half jaar blijken dat de inschatting te krap is, dan kies je voor een iets ruimer abonnement. Let wel, je maandlasten nemen als gevolg hiervan toe.  

Sim only combineren met vast internet en televisie

Nog goedkoper wordt mobiele telefonie, wanneer je een sim only abonnement combineert met vast internet en televisie. Je kiest hierbij voor een zogenaamd alles in 1-pakket, wat door diverse Nederlandse providers wordt aangeboden. Kijk naar de mogelijkheden van KPN of bijvoorbeeld de samenwerking tussen Vodafone en Ziggo. Bij een alles in 1-pakket kun je rekenen op extra korting en krijg je daarbij leuke extra’s! Denk aan een verdubbeling van je mobiele data in het sim only abonnement, extra zenders op je televisie, enzovoorts.

 Tip: ook voor het vergelijken van deze alles in 1-pakketten vind je op internet diverse vergelijkingstools. Ze vertellen je binnen een minuut welk pakket het beste bij jou past! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie