Burgemeester Tjapko Poppens overhandigt PVO map aan Kees Cats. Links Maarten Duijn van het CCV.
Burgemeester Tjapko Poppens overhandigt PVO map aan Kees Cats. Links Maarten Duijn van het CCV. Gemeente Amstelveen

Week van de Veiligheid: ondernemers Westwijk krijgen tips om criminaliteit tegen te gaan

7 oktober 2020 om 14:00 Winkels

AMSTELVEEN Het is de Week van de Veiligheid. Daarom reikten burgemeester Tjapko Poppens en Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en verbonden aan het Platvorm Veilig Ondernemen Amsterdam Amstelland (PVO AA) op 5 oktober een PVO AA-veiligheidsmap uit aan Kees Cats, bedrijfsleider van de Albert Heijn Westwijk en voorzitter van de winkeliersvereniging Westwijk.

De map bevat adviezen en tips voor ondernemers om hun winkels waar nodig veiliger te maken en te houden. Alle 38 aangesloten ondernemers uit het winkelcentrum krijgen de map. Met deze actie willen gemeente en het PVO AA ondernemers weerbaarder maken tegen criminaliteit. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Ondernemers en medewerkers kunnen met preventieve maatregelen en bewustwording veel ellende en schade voorkomen. De actie in de Week van de Veiligheid is vooral bedoeld om de bewustwording te vergroten. Zoals Maarten Duijn zegt: “Zie het als een wake-up call nu de donkere dagen er weer aankomen.”

Volgens Kees Cats vinden ondernemers veiligheid belangrijk: “Het gaat erom dat bezoekers zich prettig en veilig voelen in ons winkelcentrum. Winkelcentrum Westwijk is licht, open en overzichtelijk maar het is goed om alert te blijven. We trainen onze medewerkers regelmatig op veiligheidskwesties zoals winkeldiefstal maar ook het omgaan met agressie.”

Burgemeester Tjapko Poppens vindt veiligheid een voorwaarde voor een goed ondernemersklimaat in de gemeente. “In Amstelveen werken gemeente, veiligheidspartners en ondernemers nauw samen op het gebied van veiligheid. Het gaat daarbij niet alleen om overvallen en winkeldiefstal maar ook om de aanpak van ondermijning, fraude en cybercriminaliteit. Door samen te werken en ons te organiseren vergroten we onze weerbaarheid tegen criminaliteit.”

PLATFORM VEILIG ONDERNEMEN De Amstelland-gemeenten nemen deel aan het Platform Veilig Ondernemen(PVO). Daarin werken politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers samen aan een veilige omgeving voor ondernemers, personeel én klanten. Het CCV ondersteunt het PVO met de uitvoering van projecten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie