Afbeelding
Provincie Noord-Holland

Hans Schipper opent naar hem vernoemd wandelpad in Bovenkerkerpolder

6 oktober 2020 om 09:20 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Hans Schipper, oud-gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, opende zaterdag zijn eigen wandelpad. Samen met voorzitter van de Raad van Commissarissen van Recreatie Noord-Holland, Karin van Bijsterveld, onthulde hij het naambord. 

Schipper heeft zich tijdens zijn loopbaan voor recreatie in de provincie en als lid van de RvC van RNH zeer verdienstelijk ingezet. Als dank bood Recreatie Noord-Holland hem bij zijn afscheid een persoonlijke vernoeming van een bijzonder tracé uit het Noord-Hollandpad aan. Het Hans Schipperpad is onderdeel van het Noord-Hollandpad. Dit is een langeafstandswandelpad van 284 km tussen Texel en Huizen via de binnenlanden van Noord-Holland. Als groot liefhebber van wandelpaden en het maken van verbindingen was Hans Schipper de grondlegger van het Noord-Hollandpad. “Wil je mensen verbinden met de wandelmogelijkheden in de provincie, dan moet je daar de voorzieningen voor bieden”, aldus Schipper.

BOERENLANDPAD Het Hans Schipperpad ligt in een van de rijkste weidevogelgebieden van Nederland en grenst aan de Middenweg, ook bekend als de Vlinderboulevard in de Bovenkerkerpolder. Het 1.344 meter lange Schipperpad is een zogenaamd boerenlandpad, dat valt onder de boerenlandpadregeling van de Provincie Noord-Holland. Dit pad is eigendom van agrariër Jan Wesselingh, die ruim 16 jaar al een boerenlandpadcontract heeft met de Provincie. Recreatie Noord-Holland voert in opdracht van de provincie de boerenlandpadregeling uit.

WANDELNETWERK AMSTELLAND Begin volgend jaar maakt het naar Schipper genoemde boerenlandpad onderdeel uit van het nieuwe wandelnetwerk Amstelland. Een ongeveer 300 km lang netwerk, deels gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland, deels door Groengebied Amstelland, gemeente Uithoorn, Aalsmeer en het Amsterdamse Bos.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie