Mini Art Masterclass in de herfstvakantie

5 oktober 2020 om 10:51 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

AMSTELVEEN - De Amstelveens kunstenares Júlia dos Santos Baptista geeft, in samenwerking met bewegingsdocent en storyteller Annet Breure, op woensdag 14 en vrijdag 16 oktober tussen 13.00 en 15.30 uur een Mini Art Masterclass speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar oud. De kunstenaressen willen de allerjongsten op een leerzaam en inspirerende manier kennis laten maken met het belang van kunst. Beide kunstenaressen hebben internationale werk- en kunsteducatie ervaring. 

Geïnspireerd tijdens een kringgesprek, verhalen en muziek worden de jonge deelnemers uitgedaagd nieuwsgierig te zijn. De kinderen leren over bewegen, kunst en het gebruik van materialen om daarna te gaan creëren, schetsen, tekenen en/of schilderen met acrylverf. De Masterclass wordt afgesloten met een presentatie en nabespreking.

Het belang van kunsteducatie

De aankomende generaties krijgen te maken met nóg snellere ontwikkelingen. Op vele gebieden in onze samenleving. Zij zullen moeten leren om zich snel aan te passen; flexibel te zijn. Kinderen aanmoedigen andere laatjes in hun hoofd te openen is daarbij essentieel. Kunst en educatie beschouw ik als twee kanten van dezelfde medaille. Kunst kan schoonheid en plezier brengen, en mensen helpen om anders naar te dingen te kijken en te fantaseren: essentiële capaciteiten om mooie nieuwe dingen en oplossingen te creëren voor onze immer complexer wordende wereld.’

En omdat voor onze kinderen alles complexer wordt in onze wereld, is het belang van duidelijk weten wie je bent en te leren om op verschillende manieren te kijken naar wat er om je heen gebeurt, nog groter. En één van de mooiste manier om dat te ontdekken is via creativiteit, via kunst. Kunsten stimuleren ons om onszelf en de wereld om ons heen kritisch te beschouwen. Maar ook om ons met elkaar verbonden te voelen: met de mensen uit het verleden, met die van nu en met die van de toekomst. Zo helpt bijvoorbeeld een specifieke scène in een schilderij, wanneer samen bekeken en besproken, om verder te kijken dan je neus lang is. Door ruimte te geven aan de verbeelding, leren kinderen dat er ook andere perspectieven zijn dan alleen het voor de hand liggende of wat een ander jou wil doen geloven. Jij blijft daardoor de baas van jouw beleving en jouw identiteit.

Aanmelden julia@juliadossantosbaptista.com of via 06 41346040  www.miniartmasterclass.com

 

Ateliers 2005 MAM
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie