Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Amstelveen doet mee aan de Nationale Klimaatweken.

2 oktober 2020 om 09:35 Natuur en milieu

AMSTELVEEN  De gemeente Amstelveen doet mee aan de Nationale Klimaatweken. Zaterdag 10 oktober beginnen die met de Compostdag en daarna volgen er vier weken vol duurzame activiteiten. Dit jaar is er geen grote bijeenkomst zoals de Dag van de Duurzaamheid, maar rekening houdend met Covid-19, een divers programma voor inwoners en bedrijven.

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon: “We zien dat duurzaamheid leeft in Amstelveen. Inwoners en bedrijven vragen om informatie over hoe zij kunnen verduurzamen en willen daarmee aan de slag. Daarom organiseren we diverse duurzame acties voor beide doelgroepen. Er is bijvoorbeeld behoefte aan collectieve inkoopacties, zoals zonnepanelen. Vorig jaar zijn er daardoor bij 400 huishoudens zonnepanelen geïnstalleerd en wordt er 669.000 kilo CO2 extra per jaar bespaard. Voor bedrijven met een dak groter dan 1.000 m² is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis dakscan. Zo’n scan geeft inzicht in het aantal te realiseren panelen en het bijbehorende verdienmodel. Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar er is veel meer.”

COMPOSTDAG  Zaterdag 10 oktober kunnen inwoners maximaal vier gratis zakken compost ophalen bij de gemeentewerf, Langs de Werf 10 (bedrijventerrein Legmeer). De poort gaat om 8.30 uur open. Omdat dit de start is van de Nationale Klimaatweken krijgen inwoners naast gratis compost een zaadmatje aangeboden. Dit zaadmatje dient ter vervanging van een tegel in de tuin, zodat regenwater makkelijk de grond in kan. Er ligt een zaadmatje klaar voor de eerste 400 bezoekers. Voor beide geldt op=op.

TEGELSERVICE WESTWIJK Tijdens de Nationale Klimaatweken krijgt Westwijk, bij wijze van pilot, de mogelijkheid om gratis de tegels uit de tuin op te laten halen door de gemeente. Voorafgaande aan deze actie ontvangen de betreffende inwoners op 21 oktober een flyer met alle informatie over de actie. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich vervolgens tot 28 oktober aanmelden voor de Tegelservice, die op 2 november plaatsvindt. De tegels worden op een klimaat neutrale wijze afgevoerd en verwerkt. De inwoners krijgen in ruil voor de tegels een attentie voor in de tuin. Na deze pilot is het de bedoeling dit aan heel Amstelveen aan te bieden.

STARTBIJEENKOMST SDG ACTION SCAN Vrije Universiteit (VU) Amsterdam, Ondernemersvereniging Amstelveen en gemeente Amstelveen nodigen het Amstelveense Midden- en Kleinbedrijf (MKB) uit om een Sustainable Development Goals (SDG) Action Scan uit te laten voeren. Zij krijgen advies op maat over hoe zij de bedrijfsvoering kunnen verduurzamen. Bedrijven die interesse hebben in de scan kunnen zich aanmelden via ondernemersloket@amstelveen.nl voor de startbijeenkomst op dinsdag 20 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie