Het vijfde wormenhotel is in  gebruik genomen.
Het vijfde wormenhotel is in gebruik genomen. Gemeente Amstelveen

Vijfde wormenhotel staat aan De Pauwentuin: ‘Scheiden van afval is belangrijk’

30 september 2020 om 14:34 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Aan de Pauwentuin werd vrijdag het vijfde wormenhotel van Amstelveen geplaatst. Dit wormenhotel is daar op initiatief van een inwoonster door de gemeente neergezet. Een wormenhotel is een houten bak waarin omwonenden hun groente- en fruitafval doen dat door wormen wordt omgezet in compost voor balkonbakken of tuin.

Initiatiefneemster Ruth Hartogs: “Het scheiden van afval is belangrijk omdat goed gescheiden afval opnieuw als grondstof gebruikt kan worden. Een wormenhotel laat dit duidelijk zien. Daarnaast is het ook een manier om mensen in een buurt samen te brengen. In het geval van Bijdorp en De Pauwentuin gaat het om bewoners van hoog- en laagbouw, mensen die hier al langer wonen en nieuwe bewoners uit soms andere landen. Samen scheiden we afval en samen oogsten we na enkele maanden compost.” 

De gemeente ondersteunt dit soort initiatieven van harte. Het eerste wormenhotel werd drie jaar geleden geplaatst aan de Suze Groenweglaan en inmiddels staan ze ook aan Runmoolen, de Erasmuslaan en de Maarten Lutherlaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie