De 17-jarige altvioliste Elin Haver.
De 17-jarige altvioliste Elin Haver. Majanka Fotografie

Eervolle vermelding en publieksprijs voor Elin Haver op Prinses Christinaconcours

30 september 2020 om 13:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Elin Haver stond vrijdag 25 september in de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. De 17-jarige Amstelveense deed met haar altviool mee in categorie 2 voor musici van 15 tot en met 19 jaar.

Elin won niet de eerste prijs, die ging naar Iris van Nuland (viool,18 jaar, Oss). Ze kreeg wel een eervolle vermelding. Bovendien won Elin de Muziekhaven Prijs: coaching en optreden in Muziekhaven in Zaandam in seizoen 2020/2021. Als klap op de vuurpijl sleepte zij ook nog de publieksprijs van Nationale Finale deel III in de wacht. Van de 1201 stemmen gingen er maar liefst 377 stemmen naar haar. Tweede werd het Kandinsky Kwartet met 260 stemmen. Elin won daarmee een financiële bijdrage ter bevordering van de muzikale ontwikkeling. De prijs wordt aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Prinses Margriet maakte de prijzen bekend via een speciale bekendmakingsvideo. De 52e Nationale Finale werd vanwege de coronamaatregelen online uitgezonden: duizenden mensen keken afgelopen weekend naar de finale uitzendingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie