Afbeelding
Pixabay

Dringend advies om mondkapje te dragen in publieke binnenruimten

29 september 2020 om 17:32 Overig

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen adviseert dringend om in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen. De gemeente verzoekt instellingen en bedrijven voor horeca en detailhandel ook om dit op te nemen in hun deurbeleid. Daarnaast adviseert de gemeente mensen die werkzaam zijn in contactberoepen zoals kapper, schoonheidsspecialist, fysiotherapeut ook dringend om een mondkapje te dragen. Het advies wordt gedaan in verband met het snel oplopende aantal besmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema deed de oproep om mondkapjes te dragen gisteravond al als voorzitter van Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland waar ook Amstelveen toe behoort. Inmiddels heeft de gemeente Amstelveen de oproep ook op de gemeentesite geplaatst onder de ‘Update van de nieuwe coronamaatregelen‘. De nieuwe regels gaan vanavond om 18.00 uur voor tenminste drie weken in.

SAMEN INSPANNEN De maatregelen zijn volgens de gemeente zeker in deze regio noodzakelijk. ‘Het aantal bevestigde besmettingen in onze regio verdubbelt bijna wekelijks. De verspreiding vindt inmiddels plaats onder alle leeftijdsgroepen. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. We willen alles op alles zetten om kinderen en jongeren ongehinderd naar school te kunnen laten gaan. Dit betekent dat we ons samen moeten inspannen om het virus onder controle te krijgen.’

CRISIS Daarbij begint volgens de gemeente alles met gedrag. ‘We vragen daarom dringend sociale contacten de komende weken drastisch te beperken.’ De gemeente doet ook een dringend beroep op inwoners om zich verantwoordelijk te gedragen en te helpen deze crisis onder controle te krijgen. ‘We realiseren ons dat de maatregelen zeer ingrijpend zijn. Voor de zorg, voor onze horecaondernemers, winkeliers, voor de al zo getroffen culturele sector, voor jonge mensen en ouderen in angst en eenzaamheid. Maar ook voor al die inwoners in de regio die zich het afgelopen half jaar hebben ingespannen om het aantal besmettingen te beperken. Het is pijnlijk maar onvermijdelijk dat we ons opnieuw moeten beperken. Juist nu is het van groot belang dat we ons gedrag aanpassen en vooral onze sociale contacten drastisch verminderen om het virus onder controle te krijgen,’ aldus de gemeente.

De landelijke geldende nieuwe maatregelen die vanavond ingaan zijn te vinden op de site van de Rijksoverheid. De maatregelen kunnen worden aangescherpt als deze niet het gewenste resultaat hebben.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie