De Italiaanse harpiste Fralalai
De Italiaanse harpiste Fralalai Fralalai

Open Ateliers bij SAKB KunstLokaal

27 september 2020 om 19:20 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Tijdens de jaarlijkse Open Ateliers op zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober zijn er in het gebouw van SAKB KunstLokaal en in het Odin-gebouw, aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15, tentoonstellingen van verschillende kunstenaars te zien. Daarnaast willen de SAKB-ers graag laten zien hoe er het hele jaar door in hun eigen Open Ateliers gewerkt wordt.

 

In SAKB KunstLokaal stelt docente Ellen ten Kroode haar stemmige aquarellen tentoon. Ook is er werk te zien van collega-docente Jeannette Hartgerink en van andere SAKB-ers. Het Odin-gebouw dient als gastlocatie voor kunstenaars van buiten. Zij laten hun werk hier zien, omdat zij in hun eigen atelier geen publiek kunnen ontvangen.

Maar SAKB KunstLokaal is niet in de eerste plaats een tentoonstellingsruimte. Er worden cursussen gegeven en workshops georganiseerd. Alles op het gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotograferen, etsen en schrijven. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde Open Ateliers. Tijdens een Open Atelier wordt er geen les gegeven. Je betaalt dus geen cursusgeld, maar een klein bedrag per keer. Als het modeltekenen of portretschilderen betreft, zorgt de Open Atelier leider voor een model. Samen met anderen ga je aan de slag. Het is gezellig en je leert van elkaar.

Op 3 en 4 oktober kunnen bezoekers zien hoe zo’n Open Atelier in zijn werk gaat. Er is een Open Atelier modeltekenen, waarbij een muzikant, al spelend, model staat. Het is de Italiaanse harpiste en singer-songwriter Fralalai. Wie wil, mag aanschuiven en meedoen. In het etslokaal kun je deelnemen aan een Open Atelier etsen (van 14.00 uur tot 15.00 uur). Zo kun je zien dat je bij SAKB KunstLokaal ook welkom bent als je je niet wilt binden aan een vaste cursus, maar creatief bezig wilt zijn wanneer het uitkomt.

Zie ook: www.sakb.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie