Afbeelding
Pixabay

‘Jongeren in Amstelveen meer vertier bieden in coronatijd’

24 september 2020 om 17:30 Corona

AMSTELVEEN De gemeenteraad heeft woensdagavond unaniem een motie van AVA aangenomen om met het oog op de coronacrisis meer ontmoetingsplekken te creëren voor jongeren. “

Amstelveen heeft buiten de zogeheten JOPs, Jongeren Ontmoetings Plekken, niet echt voor jongeren geschikte plekken voor sociale contacten,” aldus AVA-raadslid Jacqueline Höcker. “De JOPs zijn bovendien toe aan een opknapbeurt. We willen geen depressieve jongeren en met een duidelijke eigen plek is het ook gemakkelijker coronaregels te handhaven en te controleren.”

AVA diende de motie in samen met D66, PvdA en BBA en verwacht snel concrete voorstellen van het college. Kosten moeten gedekt worden uit het Corona Noodfonds. D66 vroeg ook de wijkcentra erbij te betrekken, de SP wil graag dat dergelijke voorzieningen permanent worden en GroenLinks vroeg om het aanstellen van extra jongerenwerkers. Hoewel de ChristenUnie de motie steunde, vroeg raadslid Bert de Pijper zich wel af: "Waarom zo’n motie alleen voor jongeren? Elke leeftijdsgroep leeft nu in een wereld waarin hij of zij dingen wil doen die niet kunnen. Denk aan ouderen en de middengroep die al maandenlang thuis werkt.” Wethouder Frank Berkhout steunde de motie van harte en gaat aan de slag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie