Afbeelding
Politie.nl

Golf van diefstal en inbraak in Amstelveen in wijk Elsrijk

24 september 2020 om 16:10 Inbraak

AMSTELVEEN In Elsrijk vinden momenteel meer dan gemiddeld diefstallen van met name elektrische bakfietsen en fietsen plaats. VVD-raadslid Benjamin Smalhout stelde hier woensdagavond vragen over in de gemeenteraad.

“Ik ben langs geweest bij een bewoner die meldde dat er in zijn straat alleen al vijf elektrische bakfietsen zijn gestolen in minder dan drie weken,” aldus Smalhout. “Bewoners durven hun zuur verdiende bakfiets niet meer voor de deur te parkeren.” Ook meldde hij dat er recent veel auto-inbraken zijn geweest in de wijk. Smalhout vroeg om maatregelen, bijvoorbeeld in de vorm van camera’s die elders een goed middel blijken tegen criminaliteit.

Burgemeester Tjapko Poppens erkende het probleem. “Er is sprake van een piek in Elsrijk. In augustus zijn daar bijvoorbeeld zeven fietsen gestolen tegen 34 in heel Amstelveen. Dan kun je dus wel zeggen dat er in Elsrijk meer gestolen wordt dan in andere wijken. Ik heb gehoord dat iemand in Elsrijk al meteen de dag na aflevering zijn fiets kwijt was. Het is balen als je dat overkomt. Sommige fietsen zijn teruggevonden, maar daar heb niet eens zoveel aan vanwege de schade en het gedoe. We beschikken over flexibele camera’s en we gaan in overleg met de politie bekijken of die in Elsrijk geplaatst kunnen worden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie