Tot grote vreugde van de leden kan het Pauluskoor weer repeteren.
Tot grote vreugde van de leden kan het Pauluskoor weer repeteren. Eigen foto

Veerkrachtig Pauluskoor Amstelveen zingt weer

17 september 2020 om 07:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het drama van niet kunnen zingen sloeg bij het Pauluskoor in als een bom afgelopen maart. Opeens geen Matthäus Passion, geen koorrepetities, geen koordag en drie leden met corona. Hoe is het Pauluskoor deze tijd door gekomen en hoe is het nu met het koor?

Na de lock-down begon dirigent Marcel Joosen direct met de wekelijkse muzikale nieuwsbrief: een online muziek- en zangles. Naar deze prachtige stukjes muziekgeschiedenis plus uitvoeringslinks keken de koorleden wekelijks uit. Tegelijkertijd zetten koorleden onderlinge (WhatsApp)-groepjes op en werd de corona-rubriek op de website pauluskoor.nl door leden gevuld met divers muzikaal materiaal. Na de versoepeling van de regels begon een corona-koorgroep na te denken over een herstart van de repetities en over opnieuw, verantwoord, te gaan zingen. En dat is nu weer mogelijk. 

Afgelopen maandag 14 september was de eerste repetitie in de Augustinuskerk aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Om de week zingt een half gezond koor. Er wordt gezongen volgens een strikt coronaprotocol. De koorleden zitten ver uit elkaar, ventileren de kerk permanent en hebben geen gezamenlijke koffiepauze. Wel denken ze al na over 2021. Er zal geen Matthäus Passion worden uitgevoerd in het voorjaar maar wèl een groot concert in november 2021, wellicht bestaande uit twee kleine concerten. Corona-ontwikkelingen zullen bepalend zijn voor het concertprogramma. Het koor blijft optimistisch en is ervan overtuigd dat het gaat lukken. ‘Veerkracht is onze kracht’, zeggen ze zelf.

De gemeente Amstelveen en de Augustinuskerk ondersteunen beide het koor op hun eigen wijze. De gemeente met subsidie en de Augustinuskerk met de herinrichting van de kerkzaal als corona-veilige repetitieruimte.

Helaas heeft een aantal leden om reden van corona opgezegd. Dat betekent dat er plaats is voor nieuwe leden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op pauluskoor.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie