Afbeelding
GroenLinks

GroenLinks: ‘Wéér dure villa’s aan de Poel’

15 september 2020 om 14:54 Wonen

AMSTELVEEN De fractie van GroenLinks Amstelveen is wederom niet te spreken over de woningbouwplannen van het college van B en W. Dit keer gaat het gaat om vier villa’s en twaalf wat het college noemt ‘middeldure’ koopappartementen. GroenLinks, de grootste oppositiepartij, is het beleid van het college helemaal zat.

GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: “De schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen moeten ingezet worden voor het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, jongeren, ouderen die willen doorstromen en alle mensen met een modaal inkomen. Er zijn wat mij betreft al voldoende onbetaalbare woningen in Amstelveen.”

In de startnotitie wordt een voorstel gedaan voor de bouw van vier villa’s aan de Poeloever en twaalf appartementen. De gemeente is gedeeltelijk eigenaar van de volkstuintjes in het voorstel. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: “Het is een utopie dat dit een goed voorstel is voor alle mensen met een middeninkomen. Appartementen van 50 tot 70 m2 voor 310.000 - 363.000 euro en dan nog niet eens te spreken over de villa’s. Dit project gaat geen enkele starter, jongere, oudere, leraar, politieagent, zorgmedewerker of wie dan ook met een modaal inkomen helpen!”

GroenLinks Amstelveen stemt woensdag 23 september in de gemeenteraad dan ook tegen de Startnotitie Oostelijke Poeloever 2. Na het politieke debat in de commissie is de verwachting dat het voorstel er toch doorheen komt.

Cheimaa Aouni
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie