Afbeelding
Schouwburg Amstelveen

Het best bewaarde geluid ter wereld (5+) en cabaret van Janneke de Bijl in Schouwburg Amstelveen

15 september 2020 om 07:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De wereld zit vol geluiden. Het broertje dat smakt, een vader die zingt onder de douche, de wind die ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? Zondag 20 september om 15.00 uur onderzoeken, verzamelen en sorteren Xantippe en haar broer IJsbrand in de voorstelling ‘Het best bewaarde geluid ter wereld’ alle geluiden van de wereld in het laboratorium dat ooit van hun vader was. Als er op een dag een bewaker in hun laboratorium staat met woeste verhalen over de echte wereld maken zij zich zorgen over de veiligheid van hun zeldzame geluidenverzameling.

Een familievoorstelling vol live muziek en liedjes, achtervolgingen en geluiden die de weg kwijt zijn.

CABARET JANNEKE DE BIJL Cabaretière Janneke de Bijl komt woensdag 23 september om 20.00 uur terug naar Schouwburg Amstelveen met ‘Zonder zin kan het ook’. Janneke is niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de rest van de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet schrijven? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

THEATERAGENDA Donderdag 17 september staat Viggo Waas met zijn programma Meestervoorspeller voor een uitverkocht theater en speelt Vanja Rukavina de prachtige solo Language. Zaterdag 19 september is via een live stream de openingsvoorstelling van NDT1 te zien in de Grote Zaal van de schouwburg en zondag 20 september is er voor de kinderen ‘Het best bewaarde geheim van de wereld’ (5+) en de première van de muziektheaterproductie The War of the Worlds. Woensdag 23 september speelt Janneke de Bijl haar theaterprogramma ‘Zonder zin kan het ook’.

Cabaret van Janneke de Bijl.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie