De foto's voor Ben Cobra zijn al afgelopen juni gemaakt.
De foto's voor Ben Cobra zijn al afgelopen juni gemaakt. Joop Touw

Ben Cobra manifest voorgedragen door Arnon Grunberg bij opening expositie in Amstelveen

12 september 2020 om 14:00 Overig

AMSTELVEEN Aziz Bekkaoui en Arnon Grunberg presenteerden op de opening van de tentoonstelling Ben Cobra een nieuw manifest op een moment dat onze samenleving revolutionaire veranderingen doormaakt. “De geest van Cobra is springlevend en reden tot een hernieuwd manifest”, aldus gastcurator Aziz Bekkaoui. In het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen werd het manifest voorgedragen door Arnon Grunberg en daarna door alle aanwezigen ondertekend. 

Vanaf 11 september is de tentoonstelling te zien in het Cobra Museum. Deze werd samengesteld door vormgever, kunstenaar en gastcurator Aziz Bekkaoui. Voor deze tentoonstelling nodigt hij een uiteenlopende groep van meer dan 25 bijzondere, kleurrijke, baanbrekende, uitgesproken creatieve of anderszins opvallende individuen uit: van de kinderburgemeester van Amsterdam Ilias Admi tot de choreograaf Uri Eugenio, van de voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Amsterdam Marise Voskens tot de schrijver Arnon Grunberg.

Door deze non-conformisten te koppelen aan de museumcollectie laat hij zien dat Cobra’s zoektocht naar hoop, de drang naar absolute vrijheid, spontane expressie en maatschappelijke en artistieke vernieuwing vandaag de dag nog even belangrijk zijn als destijds.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie