Afbeelding
Pixabay

Rat rukt op door grote bouwprojecten

12 september 2020 om 09:00 Dieren

AMSTELVEEN Als gevolg van de ombouwwerkzaamheden van de tramlijn op de Beneluxbaan is er een toename ontstaan van het aantal ratten in die omgeving. Dat signaleerde CDA-burgerraadslid Clint Nieuwendijk woensdagavond in een commissievergadering van de raad.

Hij sprak voorzichtig over een rattenplaag en maakt zich zorgen dat wellicht ook het verbreden van de A9 leidt tot een opmars van de rat. Bert de Pijper (ChristenUnie), die zelf nabij de A9 woont, deelt die zorgen: “We hebben daar enige tijd geleden al een keer een rattenplaag gehad. Als je de gemeente belt, dan krijg je te horen dat je daar niet moet zijn, maar een particulier bedrijf moet inschakelen. Daarom graag meer aandacht voor hoe bij de grote projecten in Amstelveen om te gaan met ongedierte.”

Wethouder Floor Gordon heeft niet meteen een oplossing, omdat gemeentelijke taken op dit gebied de afgelopen jaren nogal zijn beperkt. “Dieren op privéterrein zijn de eigen verantwoordelijkheid van burgers,” zei ze. “De inzet van de gemeente is vooral gericht op voorlichting. Dat begint al bij mensen die, goed bedoeld, eendjes voeren. Dat lijkt goed voor dieren, maar dit trekt ook veel ongedierte aan. Verder attenderen we mensen erop voorzichtig te zijn met het buiten zetten van vuilniszakken, omdat die door ratten opengereten kunnen worden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie