PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amstelveen

Noodbruggen over A9 bij werk aan verdiepte ligging snelweg

Overig
Foto: Eddie de Blieck
10 sep 2020, 16:00
Ten zuiden van de A9 vinden in het Stadshart voorbereidingen plaats voor aanleg van een nieuwe tijdelijk oprit en tijdelijke omgelegde rijbanen van de A9.
Ten zuiden van de A9 vinden in het Stadshart voorbereidingen plaats voor aanleg van een nieuwe tijdelijk oprit en tijdelijke omgelegde rijbanen van de A9.
AMSTELVEEN

Om verkeer van noord naar zuid en vice versa in Amstelveen mogelijk te houden tijdens de komende werkzaamheden aan de A9 worden er noodbruggen over de snelweg aangelegd. Dat gebeurt voor gemotoriseerd verkeer op de Amsterdamseweg ter hoogte van het Oude Dorp, voor fietsers en voetgangers bij het Kazernepad en voor voetgangers bij het Bovenlandenpad. De huidige viaducten in de snelweg worden gesloopt. Ook komt er een hulpbrug aan de zuidkant van de A9 in het Stadshart om verkeer op de tijdelijk om te leggen rijbanen van de A9 over de Keizer Karelweg te kunnen leiden. Voor fietsers komt hier ook een noodbrug over de tijdelijke oprit. Het zijn enkele van de vele operaties die tot en met 2026 op het programma staan in verband met de verbreding en de verdiepte aanleg van de A9. 

De werkzaamheden werden woensdagavond toegelicht in een door Rijkswaterstaat georganiseerde digitale presentatie die werd gevolgd door meer dan vierhonderd belangstellenden. De A9 wordt de komende jaren tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht over een lengte van 11 kilometer verbreed van 2 x 3 naar 2 x 4 rijbanen.  Dat moet voor b..

Deel dit artikel via: